Την απόλυτη φρίκη προκαλούν οι καταγγελίες που ακούγονται στο δικαστήριο για τον βασικό ύποπτο της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν.

Ο 47χρονος Κρίστιαν Μπρίκνερ έχει κατηγορηθεί για τρεις βιασμούς και δυο σεξουαλικές επιθέσεις, οι οποίες φέρονται να έγιναν στην ακτή Αλγκάβρε της Πορτογαλίας από το 2000 έως το 2017.

Οι επιθέσεις έγιναν σε κοντινή απόσταση από το σημείο που εξαφανίστηκε η Μαντλίν από το εξοχικό διαμέρισμα Praia da Luz τον Μάιο του 2007, όπου διέμενε με τους γονείς και τα αδέλφια της.

Οι γερμανικές αρχές κατονόμασαν τον Μπρίκνερ ως υπεύθυνο για την απαγωγή και τη δολοφονία του τρίχρονου τότε κοριτσιού, χωρίς όμως ακόμη να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση.

Στο δικαστήριο παράλληλα, αποκαλύφθηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επίθεση του Μπρίκνερ στη Χαζέλ Μπεχάν, η οποία δήλωσε ότι το 2004 δέχθηκε επίθεση ενώ εργαζόταν στο Αλγκάβρε ως ξεναγός, καθώς φοβήθηκε ότι ο δράστης θα την «αποκεφάλιζε».

Οι άλλοι δύο βιασμοί για τους οποίους κατηγορείται ο 47χρονος ήταν σε βάρος μιας άγνωστης γυναίκας ηλικίας 70 έως 80 ετών και ενός κοριτσιού 14 ετών.

Για όλα τα περιστατικά ακούστηκαν φρικτές λεπτομέρειε στο δικαστήριο, με τον εισαγγελέα να λέει ότι ο Μπρίκνερ «χτύπησε το σώμα και το πρόσωπο μιας ηλικιωμένης γυναίκας τουλάχιστον 20 φορές» χρησιμοποιώντας μαστίγιο και έκανε μια έφηβη να κάνει εμετό ενώ την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η εισαγγελέας Ute Lindemann είπε στο δικαστήριο ότι ο Μπρίκνερ χρησιμοποιούσε ένα συγκεκριμένο φάρμακο για να ακινητοποιήσει τα θύματά του, πριν τα παγιδεύσει στο σπίτι του.

Παράλληλα, διαβάστηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το βιασμό της Χαζέλ Μπεχάν ενώ ήταν παγιδευμένη και κρατούμενη από τον 47χρονο.

«Αφού τελείωσε ο ξυλοδαρμός, ο κατηγορούμενος έλυσε τη μάρτυρα Behan, ενώ κρατούσε τα χέρια της δεμένα με τη ζώνη του ίδιου του θύματος και τη φίμωσε, και την έσυρε γυμνή από τα μαλλιά πίσω στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί, στεκόμενος μπροστά της, έβαλε ένα καινούργιο προφυλακτικό στο πέος του και προσπάθησε να διεισδύσει στο θύμα από το στόμα, πράγμα που αρχικά απέτυχε λόγω της φίμωσης. Όταν πνίγηκε και είπε στον κατηγορούμενο ότι θα κάνει εμετό, εκείνος οργισμένος σταμάτησε το στοματικό σεξ και έσπρωξε το θύμα προς τα πίσω με το χέρι του με αποτέλεσμα να πέσει στα πόδια της με τα χέρια της ακόμα δεμένα πίσω από την πλάτη της. Στη συνέχεια, την άρπαξε άγρια από τα μαλλιά, την έσυρε πίσω στο σαλόνι και αρχικά την άφησε να φύγει προκειμένου να πάρει το μαχαίρι του, το οποίο είχε αφήσει δίπλα στην τηλεόραση. Το θύμα γλίστρησε σε μια γωνία του σαλονιού και έσκυψε εκεί. Ενώ κρατούσε το μαχαίρι, ο κατηγορούμενος ζήτησε από την παθούσα να πάει στο μπάνιο, κάτι που εκείνη αρνήθηκε. Ο κατηγορούμενος την άρπαξε ξανά από τα μαλλιά, την έσυρε στον μικρό καναπέ και της ζήτησε να γονατίσει μπροστά στον καναπέ και να χαμηλώσει το κεφάλι της. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκε ότι θα την αποκεφάλιζε».

Μάλιστα η Μπεχάν είπε ότι βιάστηκε από τον Μπρίκνερ παρά φύση, συμπληρώνοντας ότι ο κατηγορούμενος βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του με μεγάλη ικανοποίηση.

Σε κάποιο άλλο σημείο η εισαγγελέας περιέγραψε λεπτομερώς την επίθεση σε βάρος της 14χρονης λέγοντας: «Ο κατηγορούμενος συνάντησε ένα κορίτσι με γυαλιά, ηλικίας τουλάχιστον 14 ετών. Αφού το απήγαγε, το ξεγύμνωσε και το μαστίγωσε. Η κοπέλα τον παρακάλεσε να σταματήσει και του φώναζε ότι «αυτό είναι απαγωγή και βιασμός».

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ο Μπρίκνερ προέβη και σε στοματικό βιασμό του θύματος, προκαλώντας της εμετό και συμπληρώνοντας ότι: «Ο κατηγορούμενος είπε στο κορίτσι με ειρωνικό ύφος: Τώρα μου χαλάς».

Η τέταρτη κατηγορία αναφέρεται σε μια άσεμνη επίθεση εναντίον 10χρονου κοριτσιού σε μια παραλία κοντά στο σημείο απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν ένα μήνα αργότερα, ενώ η τελευταία αφορά επίσης άσεμνη επίθεση εναντίον ενός άλλου παιδιού σε παιδική χαρά του Αλγκάρβε σε το 2017.