Πρόστιμο 355 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ από δικαστήριο της Νέας Υόρκης. το οποίο έκρινε ότι σκόπιμα αυτός και οι γιοι του διόγκωσαν την καθαρή τους αξία κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαπατήσουν τράπεζες και ασφαλιστές.

Στον Τραμπ απαγορεύτηκε επίσης να υπηρετεί ως αξιωματούχος ή διευθυντής οποιασδήποτε εταιρείας της Νέας Υόρκης για τρία χρόνια.

Ένας από τους γιους, ο Έρικ Τραμπ, είναι ο de facto διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Τραμπ και η απόφαση θέτει εν αμφιβόλω το κατά πόσον οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας μπορεί να διευθύνει την επιχείρηση στο εγγύς μέλλον.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, ο δικαστής Ένγκορον επέκρινε τον Τραμπ και τους άλλους κατηγορούμενους για την έλλειψη μεταμέλειάς τους. «Η παντελής έλλειψη μεταμέλειας αγγίζει τα όρια της παθολογίας» είπε χαρακτηριστικά

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της χρηματικής ποινής, η οποία θα μπορούσε να ανέλθει σε 400 εκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερο όταν προστεθούν οι τόκοι, αλλά θα πρέπει είτε να βρει τα χρήματα είτε να εξασφαλίσει ομόλογο εντός 30 ημερών.

Η απόφαση δεν θα τον θέσει σε «καθεστώς πτώχευσης», διότι το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του είναι δεσμευμένο σε ακίνητα.

«Αυτή η ετυμηγορία είναι μια πρόδηλη αδικία – απλά και καθαρά», ανέφερε σε δήλωσή της η Αλίνα Χάμπα, μία από τις δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ.