Το Υπουργείο Δικαιοσύνης την ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε κυβερνοεπίθεση από δίκτυο που συνδέεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιταχύνει τις προσπάθειές μας να διακόψουμε τις κυβερνοεκστρατείες της ρωσικής κυβέρνησης εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων μας, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας» ανέφερε ο υπουργός Μέρικ Γκάρλαντ.

«Στην περίπτωση αυτή, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας στράφηκαν σε εγκληματικές ομάδες για να τις βοηθήσουν να στοχοποιήσουν δρομολογητές (routers) οικιών και γραφείων, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέτρεψε το σχέδιο τους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η επιτροπή ασφαλείας του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, πίσω από την οποία, βρίσκεται η Ρωσία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC News δύο πηγές που γνωρίζουν τις διαβουλεύσεις στο Καπιτώλιο είπαν ότι οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με Ρώσους που θέλουν να στείλει ένα πυρηνικό όπλο στο διάστημα. Αυτό δεν είναι για να ρίξουν ένα πυρηνικό όπλο στη Γη, αλλά μάλλον για να το χρησιμοποιήσουν ενδεχομένως εναντίον δορυφόρων..