Πολωνοί αγρότες άναψαν φωτοβολίδες και βαρελότα, ενώ εκσφενδόνισαν αυγά σε γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη δυτική πόλη Βρότσλαβ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Αγρότες σε όλη την Ευρώπη διαμαρτύρονται για τους περιορισμούς που υφίστανται λόγω των μέτρων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για το αυξανόμενο κόστος.

«Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί και μέσα σε λίγα λεπτά διαλύθηκε από τους διοργανωτές, οι οποίοι ζήτησαν από τον κόσμο να απομακρυνθεί» δήλωσε η Μόνικα Ντούμπετς, εκπρόσωπος του Δημαρχείου του Βρότσλαβ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 1.000 διαδηλωτές και 500 τρακτέρ, καθώς και άλλα αγροτικά οχήματα ήταν στη διαδήλωση.

Σε πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 φαίνονται διαδηλωτές να πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους κρατώντας πολωνικές σημαίες, πανό και σε κάποιες περιπτώσεις φωτοβολίδες.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της περιφερειακής διοίκησης, όπου άναψαν μια μεγάλη φωτιά, με τον καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Παρότι οι διοργανωτές τους ζήτησαν να διαλυθούν, πολλοί δεν το έκαναν, όπως δείχνουν οι εικόνες.

Οι Πολωνοί αγρότες σχεδιάζουν τον πλήρη αποκλεισμό όλων των συνοριακών σημείων διέλευσης με την Ουκρανία, ενώ θα πραγματοποιήσουν και μεγάλη διαδήλωση στη Βαρσοβία στις 20 Φεβρουαρίου.