Ένα βήμα πριν τον θάνατο έφτασε ένας άνδρας χωρίς να το καταλάβει, αφού έπαθε καρδιακή προσβολή και έτρεξε σε ημιμαραθώνιο, τερμάτισε και μετά από λίγο υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Ο 48χρονος Dick Cheung από τη Βρετανία, αποφάσισε να τρέχει σε αθλητικές οργανώσεις, όταν το 2018 σκοτώθηκε σε τροχαίο ο αδερφός του, που ήταν αθλητής τριάλθου, σύμφωνα με τη New York Post.

Έτσι, τον Οκτώβριο έκανε προθέρμανση για το Great Eastern Run, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος. Έμεινε λιπόθυμος για 20 δευτερόλεπτα και όταν ξύπνησε, αποφάσισε να τρέξει, τερματίζοντας μια διαδρομή 13,1 μιλίων σε 35 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα.

Μετά το πέρας του αγώνα, οι γιατροί του ημιμαραθωνίου τον εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι είχε ανώμαλο καρδιακό ρυθμό. Τον παρότρυναν να πάει στο κοντινότερο νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί βρήκαν πως νωρίτερα έπαθε καρδιακή προσβολή.

«Ο μόνος λόγος που ζω, είναι γιατί έτρεχα», είπε και πρόσθεσε πως υποβλήθηκε σε τριπλό bypass, γιατί είχε βουλωμένες αρτηρίες. Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό κόλλησε κορονοϊό και έκανε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Πλέον, έχει αναρρώσει και προσπαθεί να επανέλθει σε φόρμα, ώστε να συνεχίσει να τρέχει για να τιμήσει τη μνήμη του νεκρού αδερφού του.