Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από κατολίσθηση στις νότιες Φιλιππίνες αυξήθηκε σε 68, όπως έγινε, σήμερα, γνωστό από την περιφερειακή κυβέρνηση της χώρας, με τις Αρχές να λένε ότι λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ κοντά σε ένα χρυσωρυχείο στο πόλη Μάκο, στην επαρχία Νταβάο ντε Όρο και καταπλάκωσε σπίτια και αυτοκίνητα, με τα οποία οι υπάλληλοι του χρυσωρυχείου θα έφευγαν. Διασώστες αναζητούν ακόμη 51 ανθρώπους.

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν το Νταβάο ντε Όρο τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις και αναγκάζοντας πολλές οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι ΗΠΑ, μέσω της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, παρέχουν 1.250.000 δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τις πληγείσες κοινότητες των Φιλιππινών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της χώρας στη Μανίλα.

Επίσης, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας πρόσφερε δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 για την παροχή συσκευασιών τροφίμων στις πληγείσες κοινότητες.