Αξιωματούχοι της Πολωνίας εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις στις δηλώσεις που έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι δεν έχει πρόθεση η Ρωσία να πραγματοποιήσει εισβολή στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στον Αμερικανό Τάκερ Κάρλσον και είπε ότι μια εισβολή της Ρωσίας στην Πολωνία και τη Λετονία «αποκλείεται απολύτως» με μία εξαίρεση, δηλαδή μια εισβολή στη Ρωσία.

«Δεν έχουμε ενδιαφέρον για την Πολωνία, τη Λετονία ή οποιονδήποτε άλλο. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Απλώς δεν έχουμε κανένα συμφέρον», είπε ο Πούτιν. Ωστόσο, ο Ρώσος ηγέτης είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις πριν ξεκινήσει την πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Έτσι, ο Πολωνός πρόεδρος της βουλής Ζιμόν Χολόβνια είπε ότι δεν πρέπει να γίνουν πιστευτές οι κατευναστικές δηλώσεις του Πούτιν.

Επίσης, ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βλαντισλάβ Κοσινιάκ –Καμίς, δήλωσε πως ο πολωνικός στρατός προετοιμάζεται για διάφορα σενάρια. «Τίποτα δεν θα περιορίσει την επαγρύπνησή μας και τέτοιες δηλώσεις σίγουρα δεν θα το κάνουν, επειδή είναι αναξιόπιστες», δήλωσε αναφερόμενος στη συνέντευξη του Πούτιν.