Τα ιταλικά εκτόπισαν τα γαλλικά από την κορυφή της λίστας με τις πιο ελκυστικές γλώσσες στον κόσμο, αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη μια νέα έρευνα της πλατφόρμας εκμάθησης γλωσσών Babbel. 6.000 άνθρωποι από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία ρωτήθηκαν ποιες γλώσσες θεωρούνται ως «πιο σέξι», «πιο ρομαντικές» και «πιο παθιασμένες», με τα ιταλικά να έρχονται στην πρώτη θέση.

«Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της ιταλικής γλώσσας που μπορεί να συμβάλουν στην ελκυστικότητά της», εξήγησε ο καθηγητής γλωσσών του Babbel Noël Wolf στην Daily Mail.

«Η ομιλούμενη ιταλική γλώσσα μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα, την οποία κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν γοητευτική και ελκυστική», συνέχισε ο Wolf.

«Ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά, όπως η κύλιση των ήχων “r”, μπορεί να είναι διακριτά στα ιταλικά, τα οποία για πολλούς θεωρούνται γοητευτικά ή ελκυστικά», ανέφερε ακόμη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η γερμανική γλώσσα είναι η «πιο άμεση» γλώσσα και τα βρετανικά αγγλικά η «πιο ευγενική».

Η έρευνα της εταιρείας για το 2017, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 15.000 άτομα, ανέδειξε τη γαλλική, ως τη γλώσσα με την «πιο σέξι προφορά» και την ιταλική ως τη δεύτερη.

Η λίστα με την έρευνα του 2017

«Οι αγγλόφωνοι έλκονται από τη μελωδία μιας γλώσσας όπως η γαλλική ή η ιταλική», σημείωνε τότε η γλωσσολόγος Patti Adank, καθηγήτρια αντίληψης και παραγωγής λόγου στο University College του Λονδίνου. «Συγκριτικά, γλώσσες όπως η ταϊλανδέζικη ή η μανδαρινική μπορεί να ακούγονται σκληρές, επειδή χρησιμοποιούν τονικές διακρίσεις», σημείωσε. «Ακούγεται πολύ αφύσικο».