Απομονωμένη σε κοντινή απόσταση από το μέρος που ζούσε φυλακισμένη για 24 χρόνια, βρίσκεται η Ελίζαμπετ Φριτζλ, κόρη του «τέρατος της Αυστρίας», την οποία βίαζε ο πατέρας της και μαζί απέκτησαν επτά παιδιά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, μετά τη φυλάκιση του άνδρα, η γυναίκα έμεινε με τον σωματοφύλακα που ορίστηκε να την προσέχει και ήρθαν αρκετά κοντά, ώστε να παντρευτούν μετά από λίγο καιρό.

Η γυναίκα έχει αποκτήσει νέα ταυτότητα, όπως και τα έξι παιδιά της -το ένα πέθανε λίγο πριν αποκαλυφθεί η σοκαριστική υπόθεση-, ενώ μένει περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το πατρικό της, σε ένα μικροσκοπικό χωριουδάκι.

Ένας γκρίζος ξύλινος φράχτης προστατεύει το πορτοκαλί σπίτι ενώ οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στον εξωτερικό τοίχο, παρακολουθούν κάθε επισκέπτη που είτε πλησιάζει είτε μπαινοβγαίνει στο σπίτι της 56χρονης σήμερα Αυστριακής.

Το σπίτι διαθέτει επίσης έναν περιποιημένο κήπο με μια μικρή πισίνα και κεραμικά έργα τέχνης. Ακριβώς απέναντι είναι το σπίτι της κόρης της Κέρστιν, το οποίο είναι επίσης διακοσμημένο με κεραμικά έργα.

Με βάση τους ντόπιους, η γυναίκα βγαίνει σπάνια από το σπίτι της και κανείς δεν αναφέρεται στην ιστορία της, παρότι όλοι γνωρίζουν τι είχε συμβεί.