Εάν χάσετε τη δουλειά σας ή σας γυρίσουν την πλάτη, απορρίπτοντας μια ιδέα που θεωρείτε μοναδική, μην τα παρατήσετε! Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στον κόσμο έχουν, επίσης, απορριφθεί ή απολυθεί.

Για παράδειγμα, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ απολύθηκε από μια τοπική εφημερίδα, επειδή δεν ήταν αρκετά δημιουργικός. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχασε τη δουλειά της ως γραμματέας, επειδή περνούσε πολύ χρόνο ονειροπολώντας σε σχέση με έναν μάγο προεφηβικής ηλικίας. Αφού απολύθηκε, έγραψε το πρώτο βιβλίο του Χάρι Πότερ.

Όταν αποτυγχάνουμε σε κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να ξαναπροσπαθήσουμε. Τι θα γινόταν αν αυτοί οι άνθρωποι τα είχαν παρατήσει μετά την πρώτη τους προσπάθεια;

Ιδού οι ιστορίες τους:

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έγραφε κρυφά ιστορίες εν ώρα εργασίας

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ εργαζόταν ως γραμματέας στο γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στο Λονδίνο, αλλά ονειρευόταν να γίνει συγγραφέας.

Έγραφε κρυφά ιστορίες στον υπολογιστή της δουλειάς της και ονειρευόταν έναν έφηβο μάγο ονόματι Χάρι Πότερ. Αυτό δεν άρεσε στους εργοδότες της, που αποφάσισαν να την απολύσουν. Με την αποζημίωσή της ως εχέγγυο αποφάσισε να επικεντρωθεί στη συγγραφή, αλλά δεν ήταν εύκολο.

Όπως αποκάλυψε η ίδια, μιλώντας για τη ζωή της, το 2012 βρέθηκε αντιμέτωπη με «έναν εξαιρετικά βραχύβιο γάμο που είχε καταρρεύσει, ήταν άνεργη, μόνη μητέρα και φτωχή». «Με βάση όλα τα συνήθη στερεότυπα, ήμουν η μεγαλύτερη αποτυχία που ήξερα» έλεγε η ίδια.

Όσο για το συγγράφικό της έργο, στην αρχή, απορρίφθηκε από 12 εκδότες.

Σήμερα όμως, είναι η πολυεκατομμυριούχος πασίγνωστη συγγραφέας μιας από τις πιο επιτυχημένες σειρές βιβλίων όλων των εποχών. Το «Harry Potter» έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η Άννα Γουίντουρ λέει ότι όλοι πρέπει να χάσουν τη δουλειά τους κάποια στιγμή

Η διευθύντρια της «Vogue» και ιέρεια της μόδας, Άννα Γουίντουρ, ξεκίνησε την καριέρα της στη Νέα Υόρκη ως junior fashion editor στο «Harper’s Bazaar». Έκανε αίσθηση για τις καινοτόμες φωτογραφίσεις της, αλλά ο εκδότης πίστευε ότι ήταν ακραίες και η ίδια «ξεροκέφαλη». Απολύθηκε μετά από μόλις 9 μήνες.

Η απόλυσή της, όπως λέει, ήταν μια σπουδαία εμπειρία. «Σας συνιστώ να απολυθείτε όλοι», συστήνει σε φοιτητές μόδας.

Η Γούιντορ ήταν η πρώτη που εισήγαγε τους celebrities στα εξώφυλλα της Vogue, αλλάζοντας για πάντα τη σχέση της βιομηχανίας της μόδας με αυτή του Χόλιγουντ.

Πλέον, η περιουσία της εκτιμάται στα 50 εκατ. δολάρια, ενώ ο ετήσιος μισθός της κυμαίνεται μεταξύ 2-4 εκατ. δολαρίων.

Η Μαντόνα απολύθηκε από τα Dunkin Donuts

Μαντόνα

Όταν η Μαντόνα εγκατέλειψε το κολέγιο και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει το όνειρό της, πέρασε δύσκολα. Χωρίς πολλά λεφτά, έπιασε δουλειά στα «Dunkin’ Donuts» στην Times Square. Δεν άντεξε ούτε μια μέρα. Αφού έριξε ζελέ σε έναν πελάτη, οι διευθυντές της την έδιωξαν.

Το «Material Girl» πέρασε από διάφορες δουλειές σε φαστ φουντ ως σερβιτόρα πριν γνωρίσει την πανκ ροκ μουσική σκηνή της πόλης το 1979.

Ξεκίνησε με μικρές συναυλίες χωρίς καν να πληρώνεται, αλλά η Μαντόνα ήξερε ότι ήταν γραφτό να γίνει σταρ.

Η 65χρονη τραγουδίστρια, η οποία έχει ανακηρυχθεί από το Forbes 11 φορές ως η γυναίκα μουσικός με τα περισσότερα κέρδη ετησίως, έχει συγκεντρώσει μια απίστευτη περιουσία που εκτιμάται στα 850 εκατ. δολάρια και έχει πουλήσει περισσότερους από 300 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως,

Η Όπρα Γουίνφρι ήταν «ακατάλληλη για ειδήσεις»

Η Όπρα

Όταν ήταν ρεπόρτερ των βραδινών ειδήσεων, η Όπρα Γουίνφρι δεν μπορούσε να μην επενδύσει συναισθηματικά στις ιστορίες της. Ο παραγωγός της, όμως, την απέσυρε από τον αέρα, καθώς θεώρησε ότι «δεν ήταν κατάλληλη για ειδήσεις» και της πρόσφερε θέση σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Η Όπρα το πήρε κατάκαρδα, θεωρώντας το ως μεγάλη υποβάθμιση, καθώς εκείνη την εποχή, η πρωινή τηλεόραση ήταν σε πολύ χαμηλότερη εκτίμηση σε σχέση με τις βραδινές ειδήσεις. Ωστόσο, αυτό άλλαξε πολύ γρήγορα, με την εκπομπή «People Are Talking» να γίνεται τεράστια επιτυχία.

Αυτή η επιτυχία βοήθησε την Όπρα να βρει την πραγματική της κλίση ως παρουσιάστρια τοκ σόου.

Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ δεν ήταν αρκετά δημιουργικός

Το 1919, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ απολύθηκε από την εφημερίδα «Kansas City Star». Σύμφωνα με τον εκδότη του, ο επίδοξος σκιτσογράφος «δεν είχε φαντασία και δημιουργικότητα». Αυτή δεν ήταν η μοναδική αποτυχία του, καθώς στη συνέχεια της επαγγελματικής του πορείας, ο Ντίσνεϊ απέκτησε το Laugh-O-Gram, ένα στούντιο κινουμένων σχεδίων, που αργότερα οδηγήθηκε σε πτώχευση.

Τελικά, αποφάσισε να στρέψει το βλέμμα του σε έναν πιο κερδοφόρο τομέα: το Χόλιγουντ. Μετακόμισε με τον αδελφό του στην Καλιφόρνια και άρχισε να παράγει μια σειρά κινουμένων σχεδίων -αυτήν που όλοι ξέρουμε.

Η εκτόξευση της καριέρας του ήρθε με την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της εταιρίας παραγωγής, που έφερε τη δική του επωνυμία, τη «Χιονάτη και τους Επτά Νάνους», το 1938.

Στην πορεία της ζωής του κέρδισε 22 βραβεία και άνοιξε δύο θεματικά πάρκα.