Η ομάδα χορού του Πανεπιστημίου της Μινεσότα των ΗΠΑ δεν εντυπωσίασε μόνο τους κριτές στο UDA College Cheerleading and Dance Team National Championships στο Ορλάντο της Φλόριντα το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά το απίστευτα συγχρονισμένο τζαζ πρόγραμμα των Gophers στο «Dream On» των Aerosmith τράβηξε την προσοχή διεθνώς όταν έγινε viral στο διαδίκτυο.

«Ειλικρινά, δεν έχω υπάρξει ποτέ τόσο περήφανη για την ομάδα», δήλωσε η επί σειρά ετών επικεφαλής προπονήτρια Amanda Gaines στον τοπικό σταθμό KARE11 για την ομάδα που αποτελείται από 24 φοιτήτριες – αθλήτριες.

Αφού διαγωνίστηκαν στον μεγαλύτερο εθνικό διαγωνισμό χορού κολεγίων, το δίλεπτο βίντεο της ομάδας απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στο διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές και σχόλια στο TikTok, το YouTube και το Instagram.

«Αυτό είναι γαμ…», έγραψε ο κυβερνήτης Tim Walz στο X, ενώ ένας άλλος σχολιαστής το χαρακτήρισε «master class στο χορό και την απόδοση».

«Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου μια τόσο μεγάλη ομάδα να εκτελεί τόσο όμορφες και τέλεια συγχρονισμένες στροφές», πρόσθεσε ένας άλλος. «Δεν πίστευα ότι ήταν δυνατόν».

Το νεαρό μέλος της ομάδας Kally Hilton δήλωσε στο Fox 9 ότι χρειάστηκε πολλή δουλειά για να επιτευχθεί αυτή η άψογη ακρίβεια.

«Για να καταφέρεις 20 άτομα να είναι συγχρονισμένα ταυτόχρονα, όχι μόνο να στρίβουν, αλλά και να βγαίνουν από τη στροφή και να συνεχίζουν να περιστρέφονται στον τέλειο χρόνο και να διατηρείς τα πόδια σου σε ευθεία γραμμή και το κέντρο σου υπό έλεγχο – χρειάστηκε πολλή εξάσκηση», δήλωσε η Hilton.