Μια γυναίκα βρήκε στο Instagram μια νεαρή που της έμοιαζε σε βαθμό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σωσίας της και με τη βοήθεια ενός άλλου ατόμου τη δολοφόνησαν με 56 μαχαιριές.

Το έγκλημα έγινε στη Γερμανία τον Αύγουστο του 2022, με τη δίκη να είναι τώρα σε εξέλιξη. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, μια 24χρονη από το Ιράκ ήθελε να ξεφύγει από τον πρώην φίλο της και να κάνει μια νέα ζωή.

Έτσι, βρήκε στα social media μια 23χρονη από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη που ήταν σωσίας της και την έπεισε να την συναντήσει, με πρόσχημα την απίστευτη ομοιότητα τους. Τότε, της έστησε παγίδα μαζί με έναν 25χρονο Κοσοβάρο φίλο της.

Μόλις συναντήθηκαν σε μια δασώδη περιοχή, την παρέσυραν στο δάσος και τη δολοφόνησαν με μαχαίρι, με το θύμα να έχει συνολικά 56 μαχαιριές. Στη συνέχεια τοποθέτησαν το πτώμα στο αμάξι της 24χρονης, με τις αρχές και την οικογένεια να μην αντιλαμβάνονται ότι κάτι πήγαινε στραβά.

Εντούτοις, μόλις έγιναν οι σχετικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι η σορός ήταν άλλης γυναίκας και η αστυνομία συνέλαβε τόσο την 24χρονη, όσο και τον 25χρονο φίλο της.

Αστυνομία της Γερμανίας

Η πρώτη ακρόαση της δίκης έγινε στις 16/1 και μέχρι την περάτωση της νομικής διαδικασίας αναμένονται ακόμη 28 ακροάσεις.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 24χρονης επιδιώκουν πάντως την αναβολή της εκδίκασης, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατή η τήρηση της αρχής της δίκαιης δίκης: η εισαγγελία υπέβαλε τις τελευταίες εβδομάδες πολλά πρόσθετα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες, για την εξέταση των οποίων απαιτείται περισσότερος χρόνος για τους συνηγόρους. Ωστόσο παραμένει αβέβαιο το πότε θα αποφανθεί το δικαστήριο επί του εν λόγω αιτήματος.