Αναστάτωση δημιούργησε ένας χάρτης που χρησιμοποιείται σε μαθήματα δημοτικού σχολείου, γιατί έχει σβήσει το Ισραήλ και αντιθέτως στη θέση του βρίσκεται το όνομα της Παλαιστίνης.

Το περιστατικό αφορά σχολείο του Μπρούκλιν και σύμφωνα με την New York Post, ο χάρτης είναι μέρος προγράμματος που διδάσκει η εκπαιδευτικός Rita Lahoud και χρηματοδοτείται από την QFI, την αμερικανική πτέρυγα του Qatar Foundation, ΜΚΟ που ανήκει στην άρχουσα οικογένεια του Κατάρ.

Φωτογραφίες που διέρρευσαν στα social media δείχνουν τον χάρτη με την επιγραφή «Αραβικός κόσμος», από τον οποίο απουσιάζει το κράτος του Ισραήλ και στη θέση του γράφει «Παλαιστίνη».

Γονείς μαθητών έδειξαν την έντονη δυσαρέσκεια τους, όπως και τοπικοί πολιτικοί. Χαρακτηριστικά, ο Δημοκρατικός βουλευτής, Dan Goldman, ανέφερε πως «ανησυχώ βαθύτατα για αυτό το ζήτημα και εργαζόμαστε για να προσδιορίσουμε γιατί εμφανίζεται αυτός ο χάρτης και αν εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας».

Επίσης, πρόσθεσε πως «με τη συγκλονιστική άνοδο του αντισημιτισμού και του αντι-ισραηλινού αισθήματος στην πόλη και σε όλη τη χώρα, είναι επιτακτική ανάγκη τα δημόσια σχολεία μας να διδάσκουν με ακρίβεια και πληρότητα στους μαθητές μας την ιστορία και την προέλευση του κράτους του Ισραήλ. Όχι να μαθαίνουν πολιτική στα παιδιά».

Ο χάρτης που προκάλεσε αντιδράσεις: