Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε έγγραφα που αφορούσαν την υγεία του, στα οποία αναφέρεται πως αυτή είναι σε «άριστη κατάσταση» και πως το βάρος του «έχει μειωθεί». Μετά τη δημοσιοποίηση των εγγράφων, πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται πώς κατάφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ να χάσει τα επιπλέον κιλά του.  

Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν ο Τραμπ στράφηκε στο Ozempic ή σε κάποιο άλλο φάρμακο για την απώλεια βάρους, όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ τα τελευταία χρόνια. Αλλά τώρα το pagesix.com αναφέρει πως ο Τραμπ κατάφερε να χάσει τα κιλά του, όταν έμεινε μακριά από τον μπουφέ του Mar-a-Lago, του θερέτρου του στη Φλόριντα. Σύμμαχός του σε αυτό ήταν η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Τραμπ φέρεται να έχει «χάσει τουλάχιστον 13 κιλά», ενώ πηγές αναφέρουν στο μέσο πως «οι άνθρωποι στο θέρετρο λένε ότι τρώει πιο υγιεινά και λιγότερο από τον μπουφέ». Επιπλέον, θεωρούν πως η Μελάνια κρύβεται πίσω από τις καλύτερες διατροφικές του συνήθειες. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό κανείς δεν έχει δει τον Τραμπ να καταβροχθίζει «παγωτά ή κέικ σοκολάτας με δύο μπάλες παγωτό βανίλια πάνω του».

Τον Νοέμβριο, ο προσωπικός του γιατρός, ο δρ Μπρους Άρονγουολντ, από το Νιου Τζέρσεϊ, έγραψε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η γενική υγεία του προέδρου Τραμπ είναι εξαιρετική». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο Τραμπ έχει χάσει βάρος μέσω μιας βελτιωμένης διατροφής και συνεχούς καθημερινής σωματικής δραστηριότητας, διατηρώντας, παράλληλα, ένα αυστηρό πρόγραμμα».

Ορισμένοι ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στους ισχυρισμούς. Τον Αύγουστο, το βάρος του Τραμπ φέρεται να ήταν 97,5 κιλά, 25 κιλά λιγότερο από ό,τι υποτίθεται ότι ζύγιζε ο Τραμπ τον Απρίλιο, όταν συνελήφθη για την υπόθεση του Μανχάταν. Ενώ οι κοντινοί του άνθρωποι επιμένουν ότι έχει χάσει κιλά, η πηγή μας είπε ότι «είναι εικασία ότι ο Τραμπ παίρνει φάρμακα για απώλεια βάρους, όπως το Ozempic ή το Wegovy, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στο Παλμ Μπιτς, όπου όλοι ξαφνικά φαίνονται πιο αδύνατοι!».