Σε λίγες ώρες αναμένεται να αποκαλυφθούν τα ονόματα διάσημων που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους περισσότερους από 200 πελάτες του Τζέφρι Έπσταϊν.

Συγκεκριμένα, η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων κατά της αποσφράγισης των ονομάτων έληξε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (1/1), σχεδόν εννέα χρόνια από το 2015 όταν το θύμα Βιρτζίνια Γκίφρε κατέθεσε μια αγωγή δυσφήμισης κατά της Μάξγουελ, κόρης του εκλιπόντος Βρετανού Ρόμπερτ Μάξγουελ.

Έτσι, τουλάχιστον 200 ονόματα τα οποία συνδέονται με την υπόθεση Τζέφρι Επστάιν, αναμένεται να αποκαλυφθούν, χωρίς να είναι βέβαιο αν θα αποκαλυφθεί ο ρόλος που διαδραμάτισαν.

Σημειώνεται, ότι ο Επστάιν μπορεί να έγινε γνωστός για το κύκλωμα sex trafficking που είχε δημιουργήσει, ωστόσο φέρεται να είναι και οικονομικές εξηπηρετήσεις σε ορισμένα άτομα, ώστε να εξασφαλίσει την εύνοια τους.

Στα ονόματα που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται εκείνα του διευθυντή της CIA, Γουίλιαμς Μπερνς, και της Κάθριν Ρούμλερ, σύμβουλου του Λευκού Οίκου υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με λιγότερο σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο αριστερός καθηγητής και ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Ριντ Χόφμαν και ο Λόρενς Σάμερς, πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ και διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου υπό τον Ομπάμα.

Επίσης περιλαμβάνονται ο Γούντι Άλεν, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Θορμπγιόρν Γιάγκλαντ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και ο πρώην πρόεδρος της Barclays Τζες Στάλεϊ.

Μάλιστα, πολλές φορές αναγράφεται το όνομα του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, ενώ όσα ονόματα περιλαμβάνονται στη λίστα θα κληθούν να καταθέσουν στις αρχές το επόμενο χρονικό διάστημα.