Η διαμάχη για την κηδεμονία μεταξύ μιας γερμανίδας κληρονόμου και του πρώην συζύγου της πήρε απροσδόκητη τροπή το Σαββατοκύριακο, όταν τα μικρότερα παιδιά τους απήχθησαν την ώρα που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά με τον πατέρα τους στη Δανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Τα δύο παιδιά της Κριστίνα Μπλοκ, η 13χρονη Κλάρα και ο 10χρονος Τέοντορ, παρακολουθούσαν πυροτεχνήματα με τον πατέρα τους, τον πρώην σύζυγο της Μπλοκ, Στέφαν Χένσελ, σε ένα καφέ στο Γκράβεσταϊν γύρω στις 12:15 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν μια ομάδα ανδρών τους επιτέθηκε, όπως ανέφερε η εφημερίδα Bild.

Οι άνδρες έριξαν κάτω τον Χένσελ και ανάγκασαν τα παιδιά να μπουν σε ένα αυτοκίνητο, προτού απομακρυνθούν ταχύτατα με δύο διαφορετικά οχήματα, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο τη δανέζικη αστυνομία.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για την απαγωγή των παιδιών είχαν ταξινομηθεί στη Γερμανία, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Το Γκράβεσταϊν απέχει περίπου 10 μίλια από τα γερμανικά σύνορα και η ομοσπονδιακή αστυνομία έστειλε περιπολικά στα σύνορα αμέσως μετά. «Μας κάλεσαν λόγω μιας πιθανής απαγωγής», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής γερμανικής αστυνομίας στη Bild.

Η αστυνομία του Αμβούργου ερευνά το περιστατικό, συνεχίζει το δημοσίευμα, που καταλήγει εξηγώντας την κατάσταση μεταξύ των γονέων.

Η 49χρονη Μπλοκ είναι κόρη του γερμανού επιχειρηματία Εουγκέν Μπλοκ, στην αυτοκρατορία του οποίου (με έδρα το Αμβούργο) ανήκει η δημοφιλής αλυσίδα Block House, η οποία ειδικεύεται στις μπριζόλες.

Η Μπλοκ είναι σε διαμάχη με τον 49χρονο Χένσελ για την επιμέλεια της Κλάρα και του Τέοντορ από το καλοκαίρι του 2021, όταν ο Χένσελ φέρεται να κράτησε τα δύο παιδιά μαζί του στη Δανία, σύμφωνα με τη Bild.