Ένας έφηβος κατασπαράχθηκε βάναυσα από καρχαρία στην παραλία Ethel Beach στο Εθνικό Πάρκο Innes, στη χερσόνησο Yorke της Νότιας Αυστραλίας, το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο 15χρονος ήταν σοβαρά τραυματισμένος, καθώς ο καρχαρίας τον είχε δαγκώσει στο πόδι.

Σύμφωνα με τη dailymail.co.uk, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η επίθεση στον «ταλαντούχο σέρφερ» έγινε μπροστά στα μάτια του τρομοκρατημένου πατέρα του. «Ο καρχαρίας του πήρε το πόδι και έτσι ένας άλλος ντόπιος έτρεξε έξω από τη θάλασσα, πήρε τη σανίδα του και πήγε να τον βοηθήσει», είπε ένας από αυτούς.

«Ο καρχαρίας έκανε κύκλους γύρω από αυτούς, καθώς ο ντόπιος έβγαζε το αγόρι από τη θάλασσα. Υπήρχε πολύ αίμα. Τον έβγαλε στην ακτή, αλλά νομίζω ότι τότε ήταν πολύ αργά». Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπάθησαν απεγνωσμένα να σώσουν τον έφηβο, αλλά τα τραύματά του ήταν πολύ βαριά.

Ένας οικογενειακός φίλος του θύματος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ήταν «ένα αγόρι με τόσες δυνατότητες. Θα βρίσκεται στην καρδιά όλων μας».

Αρκετές επιθέσεις από καρχαρίες στη Νότια Αυστραλία

Ένας ψαράς από την περιοχή δήλωσε ότι οι μεγάλοι καρχαρίες είναι συνηθισμένο θέαμα κατά μήκος του κόλπου Marion Bay στο Εθνικό Πάρκο Innes. «Έχουμε δει μερικούς αρκετά μεγάλους καρχαρίες στην περιοχή, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό εδώ», είπε. Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις καρχαριών στη Νότια Αυστραλία.

Στα μέσα Νοεμβρίου, η 32χρονη Bridgette O’Shannessy δέχθηκε επίθεση ενώ κολυμπούσε με τον σύντροφό της στο Port Noarlunga, νότια της Αδελαΐδας. Η O’Shannessy χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις, αφού έχασε μερικά από τα δόντια της και υπέστη βλάβη στα νεύρα.

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από αυτή την επίθεση, ο 55χρονος σέρφερ Tod Gendle κατακρεουργήθηκε μέχρι θανάτου από έναν τεράστιο λευκό καρχαρία 4,2 μέτρων, κοντά στο Granite Rock, στη Νότια Αυστραλία. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τη στιγμή που ο καρχαρίας επιτέθηκε στον σέρφερ, ενώ στη συνέχεια τον τράβηξε στον βυθό.

Παράλληλα, η Pamela Cook από τη Νότια Αυστραλία κατασπαράχθηκε επίσης από καρχαρία στο Beachport στις 2 Οκτωβρίου. Η 64χρονη κολυμπούσε, όταν δέχθηκε επίθεση λίγο πριν από τις 8 το πρωί.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάιο, ο 46χρονος Simon Baccanello από το Elliston σκοτώθηκε από επίθεση καρχαρία στην παραλία Walkers Rocks.