Η Εβ Ζιλ, μία 20χρονη από το Nord – Pas-de-Calais είναι η νέα Μις Γαλλία, αλλά η ανάδειξη της στην ομορφότερη γυναίκα της χώρας προκάλεσε αντιδράσεις εξαιτίας της εμφάνισής της. Μάλιστα, η ίδια εμφανίζεται να μην αντιλαμβάνεται γιατί έχει προκληθεί σάλος γύρω από αυτή, ενώ στο… χορό μπήκαν ακόμη και πολιτικοί.

«Είμαστε συνηθισμένοι στο να βλέπουμε τις Μις Γαλλία να έχουν μακριά μαλλιά, αλλά εγώ διάλεξα ένα ανδρόγυνο στιλ», δήλωσε η Εβ Ζιλ, που ανέβηκε στην πρώτη θέση χάρις στις αποφάσεις της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ομορφιάς που ευθύνεται κατά το ήμισυ για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ για το άλλο μισό αποφασίζει το κοινό. Οι τηλεθεατές την κατέταξαν 3η.

«Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφες Μις με μακριά μαλλιά, αλλά εγώ επέλεξα μια ανδρόγυνη εμφάνιση με κοντά μαλλιά», δήλωσε η νικήτρια των καλλιστείων μετά την στέψη της στο πλαίσιο ενός σόου που παραδοσιακά κάνει μεγάλες τηλεθεάσεις στη χώρα. Αυτό σημαίνει πως πυροδοτεί και αντιδράσεις στα social media κι εκεί γράφτηκαν τα μύρια όσα για την Εβ Ζιλ.

Ο διχασμός στα social media

«Δεν μοιάζει καθόλου με Μις Γαλλία», ανέφεραν πολλά από τα μηνύματα στην πλατφόρμα X, ενώ υπήρξαν και πολλές αναρτήσεις υπέρ της. «Η Εβ Ζιλ είναι η νέα Μις Γαλλία 2024, οι κακόβουλες και άχρηστες κριτικές σας δεν θα το αλλάξουν αυτό, είναι πανέμορφη» και άλλες όπως: «Επομένως, στη Γαλλία του 2023, μετράμε την πρόοδο του σεβασμού προς τις γυναίκες με το μήκος των μαλλιών τους; Η Εβ Ζιλ δεν είναι καν τρανς, ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι τρανς, αλλά τα μισά από τα σχόλια γι’ αυτήν είναι τρανσφοβικά επειδή έχει κοντά μαλλιά».

Την Εβ Ζιλ υποστήριξαν με μηνύματά τους και πολιτικοί, ιδίως γυναίκες που ανέφεραν πως σε μια τέτοια εποχή δεν μπορούν να κρίνονται οι γυναίκες από το μήκος των μαλλιών τους.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Paris Match, η Εβ Ζιλ μίλησε για τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε, ενώ ανέφερε πως στο παρελθόν είχε μακριά μαλλιά, αλλά για στιλιστικούς λόγους αποφάσισε να τα κουρέψει κοντά.

«Κάθε γυναίκα είναι μοναδική. Εχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφες Μις με μακριά μαλλιά, αλλά εγώ επέλεξα ένα ανδρόγυνο λουκ με κοντά μαλλιά. Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, είμαστε όλες μοναδικές. Θα ήθελα να δείξω ότι ο διαγωνισμός εξελίσσεται και η κοινωνία επίσης, ότι η εκπροσώπηση των γυναικών είναι ποικίλη. Κατά τη γνώμη μου, η ομορφιά δεν περιορίζεται σε ένα κούρεμα ή στις καμπύλες που έχουμε… ή δεν έχουμε», δήλωσε.