Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Δυτική Όχθη, Ανατολική Ιερουσαλήμ και Λίβανο υπέρ των Παλαιστινίων, λόγω του πολέμου με το Ισραήλ που είναι σε εξέλιξη.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολλοί Παλαιστίνιοι κατέβηκαν σε απεργία σήμερα ή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Δυτικής Όχθης. «Η σημερινή απεργία δεν γίνεται μόνο ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Γάζα αλλά και ως διαμαρτυρία για τις Ηνωμένες Πολιτείες που άσκησαν βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», στο ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός, εξήγησε ο Ισάμ Άμπου Μπάκερ, μέλος της Φάταχ, του κόμματος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Απεργίες έγιναν επίσης στη Ναμπλούς και τη Χεβρώνα. Στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου ζουν 300.000 Παλαιστίνιοι, πολλά καταστήματα κατέβασαν ρολά σήμερα. «Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος», εξήγησε ο 65χρονος Νάσερ, ιδιοκτήτης ενός καφενείου ο οποίος είπε ότι δεν έχει κανένα νέο από τους φίλους του στη Γάζα.

Στον Λίβανο, τράπεζες, σχολεία και κυβερνητικά κτίρια έμειναν επίσης κλειστά, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Γαζαίους. Κλειστά έμειναν και πολλά καταστήματα στη συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης, τα οποία ανήκουν σε Παλαιστίνιους. Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν φωτογραφίες με τους δρόμους έρημους, τα ρολά κατεβασμένα και παλαιστινιακές σημαίες κρεμασμένες στην πρόσοψη των καταστημάτων.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς περισσότεροι από 18.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press: