Σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 συνεχίζεται η δίκη για το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, να του δοθεί άδεια, προκειμένου να ορκιστεί. Κατά τη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα επισήμανε ότι η Ελλάδα ανέστειλε τη γνωμοδότησή της για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ότι η θέση του δεν αλλάζει παρά τις προειδοποιήσεις της Ελλάδος για την υπόθεση Μπελέρη.

«Η ιστορία είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Μια θέση που ούτε αλλάζει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου -δεν θα αλλάξει, όχι γιατί είναι πεισματάρηδες οι Αλβανοί, αλλά ο λόγος που δεν αλλάζουμε γνώμη είναι γιατί είναι πεισματάρης ο ίδιος ο λόγος» επισήμανε ο Έντι Ράμα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, όπου βρεθεί, ενώ μιλάει για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη, που δε δέχεται από πουθενά κάποια πίεση, τονίζει ότι το Ειδικό Δικαστήριο δε θα δώσει την άδεια ορκωμοσίας στον Μπελέρη, την ώρα όμως που η δίκη είναι σε εξέλιξη.

Σήμερα από τη Χειμάρρα θα μεταβεί πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς για να στηρίξουν τον εκλεγμένο δήμαρχο, ο οποίος για επτά μήνες βρίσκεται στη φυλακή.