Μια γυναίκα από το Οχάιο κρίθηκε ένοχη, αφού πέταξε το φαγητό της στο πρόσωπο μιας υπαλλήλου σε φαστφουντάδικο. Για να μειωθεί ο χρόνος φυλάκισής της, η ένοχη συμφώνησε να εργαστεί σε αλυσίδα fast-food.

Η 39χρονη Rosemary Hayne κρίθηκε ένοχη την προηγούμενη εβδομάδα, αφού πέταξε το μπουρίτο της στην υπάλληλο Emily Russell, η οποία εργαζόταν πίσω από τον πάγκο. Η επίθεση της Hayne στη Russell καταγράφηκε σε βίντεο και έκανε τον γύρο του κόσμου.

«Δεν σου έφτιαξαν το μπουρίτο σου όπως το ήθελες και αυτή ήταν η απάντησή σου;» ρώτησε την κατηγορούμενη ο δικαστής Timothy Gilligan, σύμφωνα με το nypost.com. «Δεν είμαστε σε κάποιο ριάλιτι. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή».

Η Hayne ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο και την υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως το φαγητό που της είχαν δώσει φαινόταν «αηδιαστικό». «Αν σας έδειχνα πώς έδειχνε το φαγητό μου εκείνη τη μέρα και πώς έδειχνε την προηγούμενη φορά από το ίδιο εστιατόριο, θα βλέπατε τη διαφορά», είπε η κατηγορούμενη.

Το βίντεο που δείχνει την επίθεση της Hayne έπαιζε κατά τη διάρκεια της δίκης της. Σε αυτό, φαίνεται η Hayne να χτυπά το φαγητό της στον πάγκο, ενώ φωνάζει στη Russell για ένα ολόκληρο λεπτό. Η Russell, που εργάζεται στο εστιατόριο, προσπαθεί να ηρεμήσει την ευέξαπτη πελάτισσα, με τους υπόλοιπους πελάτες να παρακολουθούν την έκρηξη της Hayne. Στη συνέχεια, η Hayne πετά το μπουρίτο στο πρόσωπο της Russell και όλοι μένουν άναυδοι.

«Είμαι σίγουρος πως δεν θα είσαι ευχαριστημένη με το φαγητό που θα τρως στη φυλακή», της είπε ο δικαστής, ο οποίος καταδίκασε τη Hayne σε 180 ημέρες φυλάκισης, αναστέλλοντας τις 90 από αυτές. Θέλοντας να της «διδάξει την ενσυναίσθηση», ο δικαστής τής έκανε μια παράξενη προσφορά. Ο Gillian είπε στη Hayne ότι θα αντάλλαζε 60 ημέρες φυλάκισης, αν συμφωνούσε να δουλεύει τουλάχιστον 20 ώρες την εβδομάδα σε ένα ταχυφαγείο για δύο μήνες. «Σκέφτηκα, γιατί να πληρώνουν και να ταΐζουν οι φορολογούμενοι την Hayne για 90 μέρες στη φυλακή, ενώ μπορώ να της διδάξω την ενσυναίσθηση;», είπε ο δικαστής. «Ελπίζω αυτό να αποτρέψει και άλλους από τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Η Hayne δέχτηκε την πρόταση και έψαξε δουλειά σε τέτοιο φαστφουντάδικο. Ωστόσο, είναι ακόμα άγνωστο το πού και πότε θα ξεκινήσει τη νέα της δουλειά. Από μεριάς της, η Russell, η οποία έχει πλέον βρει δουλειά αλλού, είπε πως βρήκε δίκαιη την ποινή της Hayne.