Η συμμετοχή μικρών παιδιών σε κυνήγι για κουνέλια κατέληξε σε τραγωδία στο Μισισσίπι των ΗΠΑ. Ένας 11χρονος έπεσε νεκρός, όταν η 12χρονη αδερφή του πυροβόλησε κατά λάθος στο κεφάλι τον ανήλικο, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τη ζωή του. Μαζί τους ήταν και ο 19χρονος θετός αδερφός τους.

Η τραγωδία σημειώθηκε το Σάββατο έξω από το σπίτι της γιαγιάς των τριών παιδιών στην περιοχή Alex Knight Road. O 11χρονος γονάτισε, για να δώσει την καραμπίνα στην 12χρονη αδερφή του, ώστε και αυτή να πυροβολήσει κουνέλια, αλλά – άγνωστο γιατί – σηκώθηκε όρθιος, με αποτέλεσμα όταν πυροβόλησε το κορίτσι, να χτυπηθεί στο κεφάλι, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Jones.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Forrest σε κρίσιμη κατάσταση και αργότερα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μισισιπή στο Τζάκσον, αλλά δεν τα κατάφερε και πέθανε.

«Αυτήν τη στιγμή, η έρευνά μας είναι σε εξέλιξη», δήλωσε στο Clarion Ledger ο συνταγματάρχης Τζέρι Κάρτερ, επικεφαλής της επιβολής του νόμου στο Τμήμα Άγριας Ζωής, Αλιείας και Πάρκων του Μισισιπή.

«Μόλις μάθαμε, δυστυχώς, ότι το παιδί πέθανε». Ήταν ένα κοριτσάκι που πυροβόλησε τον αδελφό της», πρόσθεσε ο Κάρτερ. Ο αστυνομικός Lance Chancellor, με το γραφείο του σερίφη, περιέγραψε τον θανατηφόρο πυροβολισμό ως μια τραγική κατάσταση, που πλήττει όλους τους εμπλεκόμενους – αλλά είπε ότι το 11χρονο θύμα ήταν δότης οργάνων, που μπορεί να βοηθήσει να σωθούν ζωές. «Από αυτή τη φρικτή τραγωδία, κάποια παιδιά κάπου σε όλη τη χώρα θα λάβουν δωρεές οργάνων, που θα μπορούσαν να είναι δώρο της ζωής».