Τραγική τροπή πήρε η ζωή μιας γυναίκας, γιατί έπαθε ψύχωση από δυσανεξία στη γλουτένη και προσπάθησε να δολοφονήσει τους γονείς της, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί και να βρεθεί στη φυλακή.

Σύμφωνα με την The Sun, μια μέρα στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης νοσηλεύτηκε μια 37χρονη, γιατί εμφάνισε συμπτώματα παράνοιας και πίστευε ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον της. «Ήταν διδακτορική φοιτήτρια, στο δρόμο για να πάρει το πτυχίο της, ζώντας μόνη, ανεξάρτητη. Μετά χτυπήθηκε με αυτή την απίστευτη αλλαγή συμπεριφοράς. Ήταν σαν μια διχασμένη προσωπικότητα. Είπε ότι έκανε πράγματα που συνήθως δεν θα έκανε. Όπως η κλοπή σε μαγαζιά και το να γίνει πολύ επιθετική και σε σημείο που υποπτευόταν ότι η οικογένειά της ήθελε να την σκοτώσει», είπε χαρακτηριστικά ο Δρ Alessio Fasano.

Οι γιατροί διέγνωσαν ψυχωτική διαταραχή και έδωσαν αντιψυχωσικά φάρμακα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με τον Δρ Maureen Leonard να αναφέρει πως «το πρώτο της σύμπτωμα ήταν η πεποίθηση ότι “οι άνθρωποι μιλούσαν για αυτήν” ως μέρος μιας μεγαλύτερης “συνωμοσίας” στην οποία η οικογένεια, οι φίλοι και τυχαίοι άνθρωποι ήταν μέρος ενός παιχνιδιού εναντίον της».

Έτσι, έγιναν νέες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ανεπάρκεια μετάλλων και βιταμινών, με αποτέλεσμα να έχει χάσει 9 κιλά, γιατί έπασχε από κοιλιοκάκη. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σπάνια πάθηση που δημιουργεί δυσανεξία στη γλουτένη, ενώ σε ακόμη πιο σπάνιες περιπτώσεις δημιουργεί ψυχωτικά επεισόδια.

Σιλουέτα γυναίκας

Η θεραπεία και η τραγική κατάληξη

Οι γιατροί πρότειναν στη γυναίκα να ακολουθήσει μια διατροφή χωρίς γλουτένη, όμως επειδή δεν είχε γιατρευτεί, θεώρησε πως έλεγαν ψέματα. Λίγο διάστημα μετά το εξιτήριο που έλαβε, έχασε τη δουλειά της, απομονώθηκε από φίλους και οικογένεια, ενώ έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Επέστρεψε λοιπόν στο νοσοκομείο και αναγκαστικά ακολούθησε τη συγκεκριμένη διατροφή. Έκτοτε, η ζωή της έφτιαξε και μέσα σε τρεις μήνες αντιλαμβάνονταν τα πάντα κανονικά, όπως και τις κρίσεις που πάθαινε.

Ωστόσο, όλα άλλαξαν μετά από καιρό, γιατί μια μέρα έφαγε κατά λάθος ένα γεύμα με γλουτένη. Τότε, έπαθε κρίση και προσπάθησε να σκοτώσει τους γονείς της.

Η αστυνομία την συνέλαβε και το δικαστήριο την καταδίκασε, παρά την ιατρική διάγνωση που είχε γίνει.

«Πού είναι αυτή τη στιγμή; Δεν ξέρω με σιγουριά. Δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Μόλις μολύνθηκε εκ νέου, έχασε τον έλεγχο των πάντων. Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα για αυτή τη νεαρή κυρία», είπε ο Δρ Fasano, ένας από τους γιατρούς που παρακολουθούσαν την 37χρονη.