Ήρθε ο Δεκέμβριος και ήρθε η στιγμή να δούμε όλα όσα έγιναν την εβδομάδα που πέρασε στον κόσμο, μέσα από τις φωτογραφίες των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Στην Ελλάδα, υπήρξε έντονος προβληματισμός γύρω από την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ, ενώ στον κόσμο η παύση της εκεχειρίας προκάλεσε θλίψη.

Ωστόσο, και άλλα γεγονότα της παγκόσμιας σκηνής αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες, στις οποίες αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες. Πολλοί λένε «μια εικόνα=χίλιες λέξεις», οπότε.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Αθήνα – Λονδίνο: Όλες οι σχέσεις περνάνε κρίσεις

Μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο σημαδεύτηκε από το διπλωματικό φάουλ του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος αρνήθηκε να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο λόγος; Τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή τους. Σχολιάζοντας το γεγονός, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα «απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα παγκοσμίως», ενώ ο Ρίσι Σούνακ ανέφερε πως «δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα».

Παλαιστίνη: Μια άλλη πραγματικότητα

Παλαιστίνιος μπροστά σε κατεστραμμένο κτήριο στη Γάζα

Ένας Παλαιστίνιος κάθεται σε μια πολυθρόνα, ενώ γύρω του όλα έχουν καταρρεύσει στη Λωρίδα της Γάζας. Δυστυχώς, μετά την εκεχειρία, την Παρασκευή (01/12) η Γάζα σφυροκοπάται ξανά από το Ισραήλ. Χιλιάδες νεκροί, χιλιάδες τραυματίες και χιλιάδες όνειρα θάφτηκαν κάτω από τα κατεστραμμένα κτήρια.

Βρετανία: Πίνακας για πολύ λίγους

Δημοπρασία στη Βρετανία

Επιστρέφοντας στο Λονδίνο, ο οίκος Sotheby’s εκθέτει για πρώτη φορά στις αίθουσες δημοπρασιών του το έργο του Diego Velazquez, Isabel de Borbon, Queen of Spain. Ο πίνακας που παρουσιάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα,  εκτιμάται στα 35 εκατομμύρια δολάρια. Θα πωληθεί στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 2024.

Ιταλία: Η «μαμά Αίτνα» δεν κοιμάται ποτέ

Ηφαίστειο Έτνα στην Σικελία

Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης συνεχίζει να βρυχάται. Η Αίτνα συνεχίζει να αναβλύζει λάβα, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες στους φωτορεπόρτερ. Τώρα, μέσα από το χιονισμένο βουνό εκρήγνυται καυτή λάβα και οι στάχτες της σκορπίζονται στην τεράστια κατοικημένη περιοχή που βρίσκεται στις πλαγιές του.

Μιλάνο: Στοπ στη βία κατά των γυναικών

Παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στην Ιταλία

Όπως η Αίτνα, έτσι και οι γυναίκες της Ιταλίας βρυχώνται από θυμό. Στη φωτογραφία, μια γυναίκα συμμετέχει σε διαδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο Μιλάνο. Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Ρώμης και άλλων μεγάλων ιταλικών πόλεων, στο πλαίσιο της «επανάστασης» για τη βία κατά των γυναικών, λίγες ημέρες μετά τη φρικτή δολοφονία μιας φοιτήτριας που φέρεται να έγινε από τον πρώην φίλο της και προκάλεσε κατακραυγή για την πατριαρχική κουλτούρα της χώρας.

Γερμανία, Φρανκφούρτη: Γκλουβάιν στις χιονισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές

Καρουζέλ στη Γερμανία

Όπως κάθε χρόνο, η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινά από τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Γερμανίας. Το χιόνι πέφτει, τα καζάνια είναι γεμάτα με καυτό γκλουβάιν (ζεστό κόκκινο κρασί) και ενώ τα λουκάνικα ετοιμάζονται. Χαρά, λαμπάκια και χαμόγελο είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τα Χριστούγεννα.

ΗΠΑ, Νέα Υόρκη: Φωταγωγήθηκε το θρυλικό δέντρο στο Rockfeller Center

Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center

Χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν έξω από το Rockfeller Center στη Νέα Υόρκη για να δουν από κοντά το ετήσιο άναμμα του τεράστιου χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το φετινό εμβληματικό δέντρο είναι ένα έλατο Νορβηγίας ύψους περίπου 24 μέτρων και βάρους 12 τόνων. Είναι κάπου μεταξύ 80 και 85 ετών. Το δέντρο θα παραμείνει εκεί έως τον Ιανουάριο, οπότε αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Νέα Υόρκη, σας προτείνουμε να περάσετε μια βόλτα από το σημείο και να κάνετε πατινάζ στο παγοδρόμιο που στήνεται κάτω από το δέντρο.

ΗΑΕ, Ντουμπάι: Συνεδρίαση για το κλίμα

Συγκέντρωση για το κλίμα στο Ντουμπάι

Στο Ντουμπάι, στην πόλη όπου ο πλούτος ρέει, θα γίνει το COP28, η συνεδρίαση του ΟΗΕ για το κλίμα. Στη φωτογραφία βλέπετε το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, το οποίο έχει ύψος 828 μέτρα. Ας απολαύσουμε αυτό το θέαμα, πριν μάθουμε τι αποφάσισαν οι ισχυροί για το κλίμα.