Ένας σεκιουριτάς κατηγορείται πως έκανε σεξ με το πτώμα μιας 79χρονης γυναίκας μέσα σε νεκροτομείο νοσοκομείου στην Αριζόνα. Ο ίδιος απολύθηκε αμέσως και συνελήφθη, αφού οι συνάδελφοί του τον έπιασαν να κάνει αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Όπως αναφέρει το nypost.com, ο Ράνταλ Μπερντ έχει εις βάρος του πολλές κατηγορίες, αφότου η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα τον περασμένο μήνα για αρρωστημένες πράξεις, που φέρεται να έκανε στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου στο Φοίνιξ.

Ενώ η μόνη δουλειά του 46χρονου ήταν να πηγαίνει τα πτώματα στο νεκροτομείο και να τα αφήνει στα ψυγεία, τον Οκτώβριο ο Μπερντ «εθεάθη χωρίς τη ζώνη του, με κατεβασμένο το φερμουάρ του παντελονιού του και τη στολή του να μην έχει φορεθεί σωστά», σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα δικαστικά έγγραφα. Οι εργαζόμενοι είπαν πως ο Μπερντ ήταν «εμφανώς ιδρωμένος και φερόταν ανήσυχα» όσο βρίσκονταν στον χώρο των ψυγείων.

Επιπλέον, η σακούλα με το πτώμα της 79χρονης ήταν ανοιχτή και η ίδια βρισκόταν μπρούμυτα, με τη ζώνη του Μπερντ πάνω από το φορείο όπου βρισκόταν το πτώμα, σύμφωνα με τα έγγραφα. Όταν οι άλλοι σεκιουριτάδες μπήκαν στον χώρο, ο Μπερντ προσπάθησε να καλύψει γρήγορα το πτώμα της γυναίκας, ενώ ισχυρίστηκε πως την έπιασε, γιατί λιποθύμησε και έπεσε στο πάτωμα.

Ο ίδιος επέμενε πως αυτός ήταν ο λόγος που η σακούλα και το φερμουάρ του ήταν ανοιχτά, όμως οι συνάδελφοί του δεν τον πίστεψαν και ανέφεραν το περιστατικό στους προϊσταμένους τους. Αργότερα, ο Μπερντ ανακρίθηκε από την αστυνομία και τους είπε το ίδιο αφήγημα.

Έρευνες έδειξαν πως το DNA του Μπερντ υπήρχε στον τόπο του εγκλήματος, ενώ στο πτώμα της γυναίκας εντοπίστηκαν τραυματισμοί. Σημειώνεται πως η γυναίκα είχε πεθάνει από φυσικά αίτια.

«Είμαστε θλιμμένοι και συγκλονισμένοι από τις φερόμενες ενέργειες ενός ατόμου στο ιατρικό κέντρο του Φοίνιξ, που είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του στις 28 Νοεμβρίου 2023», ανέφεραν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα. «Το νοσοκομείο παραμένει δεσμευμένο σε υψηλά πρότυπα, που απαιτούν από κάθε μέλος της ομάδας μας να αντιμετωπίζει όλους, σε κάθε στάδιο της ζωής, με συμπόνια, αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Ο Μπερντ απολύθηκε και αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες για εγκλήματα σε νεκρό, το οποίο είναι κακούργημα.