Ο στρατός του Ισραήλ συνέλαβε τον Mohammad Abu Salmiya, διευθυντή του νοσοκομείου Αλ Σίφα και ανακρίνεται από τις μυστικές υπηρεσίες ως ύποπτος για τρομοκρατία.

Η σύλληψη έγινε από τον IDF, με την ISA (υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας) να πραγματοποιεί την ανάκριση, αναφέρουν οι Times of Israel.

Ο Mohammad Abu Salmiya θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με την Χαμάς, γιατί το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι βρήκε αρχηγείο της οργάνωσης κάτω από τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο IDF για τη σύλληψη αναφέρει πως «το τρομοκρατικό δίκτυο των τούνελ της Χαμάς που βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο εκμεταλλευόταν την ηλεκτρική ενέργεια και τους πόρους που λαμβάνονταν από το νοσοκομείο. Επιπλέον, η Χαμάς αποθήκευε πολλά όπλα μέσα στο νοσοκομείο και στους χώρους του νοσοκομείου».

«Στο νοσοκομείο, υπό τη διαχείρισή του (σ.σ. του Mohammad Abu Salmiya), υπήρχε εκτεταμένη τρομοκρατική δράση της Χαμάς. Τα ευρήματα της συμμετοχής του σε τρομοκρατική δραστηριότητα θα καθορίσουν εάν θα υποβληθεί σε περαιτέρω ανάκριση από την ISA. Τώρα, η αδιαμφισβήτητη αλήθεια της εκμετάλλευσης των νοσοκομείων στη Γάζα από τη Χαμάς εμφανίζεται πλήρως στον κόσμο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, τόνισε ότι «έχουμε ένα σημαντικό ερώτημα να θέσουμε στη διεθνή κοινότητα: τι θα κάνετε για να εμποδίσετε τα νοσοκομεία της Γάζας να μετατραπούν σε βάσεις τρομοκρατίας στο μέλλον; Θα καταδικάσετε τη Χαμάς; Ή θα συνεχίσετε να σιωπάτε; Θα μείνετε σιωπηλοί;».