Το διορισμό του Τζιν Σπέρλινγκ στη θέση του επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου θα ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Detroit News.

Ο Σπέρλινγκ, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, θα αντικαταστήσει τον Λάρι Σάμερς στο Συμβούλιο και θα επανέλθει έτσι στη θέση που κατείχε κατά το δεύτερο μισό της προεδρίας του Μπιλ Κλίντον (1993-2001).

Το Συμβούλιο είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και ο επικεφαλής του επηρεάζει σημαντικά τον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα θα ανακοινώσει τον διορισμό του Σπέρλινγκ κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο στο Λάντοβερ του Μέριλαντ, έγραψε η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της. Ο πολυαναμενόμενος διορισμός του Σπέρλινγκ ακολουθεί εκείνον του νέου προσωπάρχη του Ομπάμα και την παραίτηση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα διόρισε άλλον έναν πρώην σύμβουλο του Κλίντον, τον Γουίλιαμ Ντέιλι, πρόεδρο της JPMorgan Chase, στη θέση του προσωπάρχη του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς πρόκειται να παραιτηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα για να αναλάβει τη θέση του συμβούλου του Ομπάμα στην προεκλογική του εκστρατεία το 2012.

Δείτε φωτογραφία