Το κοινοβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε να αφαιρέσει από το εστιατόριο της Βουλής τα προϊόντα των Coca Cola και Nestle, γιατί θεωρείται πως «στηρίζουν το Ισραήλ» σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η τουρκική εθνοσυνέλευση σημείωσε ότι «τα προϊόντα των εταιρειών που υποστηρίζουν το Ισραήλ δεν θα πωλούνται σε εστιατόρια και καφετέριες στην πανεπιστημιούπολη του κοινοβουλίου».

Ο Numan Kurtulmus που έλαβε την απόφαση, πρόσθεσε, προκειμένου «να υποστηρίξει την ευαισθησία του κοινού σχετικά με το μποϊκοτάρισμα προϊόντων εταιρειών που έχουν δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή τους στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ και στις δολοφονίες αθώων ανθρώπων στη Γάζα».

Κοινοβουλευτική πηγή είπε ότι τα ποτά Coca Cola και ο στιγμιαίος καφές Nestle ήταν οι μόνες μάρκες που αφαιρέθηκαν από τα μενού, προσθέτοντας ότι η απόφαση είχε σκοπό να απαντήσει στην «τεράστια δημόσια κατακραυγή εναντίον αυτών των εταιρειών» επειδή υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Ωστόσο, ούτε η δήλωση του κοινοβουλίου ούτε η πηγή διευκρίνισαν πώς η Coca-Cola και η Nestle υποστήριξαν την πολεμική προσπάθεια του Ισραήλ.