Ένας ραδιοφωνικός παρουσιαστής στις Φιλιππίνες έπεσε νεκρός από πυρά κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής. Ο Juan Jumalon, γνωστός ως DJ Johnny Walker, πυροβολήθηκε μέσα στο στούντιο του σπιτιού του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο πρόεδρος Μάρκος Τζούνιορ καταδίκασε τη δολοφονία του ραδιοφωνικού δημοσιογράφου «με τον πιο έντονο τρόπο», σύμφωνα με το BBC.

Τέσσερις δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί από τότε που ο κ. Μάρκος Τζούνιορ ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούνιο του 2022, ανέφερε η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων στις Φιλιππίνες.

«Η επίθεση είναι ακόμη πιο καταδικαστέα από τη στιγμή που συνέβη στο ίδιο το σπίτι του Jumalon, το οποίο χρησίμευε και ως ραδιοφωνικός σταθμός», ανέφερε η ένωση.

Ο κ. Jumalon έκανε ζωντανή μετάδοση στο Facebook γύρω στις 05:30 τοπική ώρα, όταν ο ύποπτος μπήκε στο θάλαμο εγγραφής και τον πυροβόλησε.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος ζήτησε άδεια να εισέλθει στο ραδιοφωνικό θάλαμο του κ. Jumalon για να ανακοινώσει «κάτι σημαντικό στον αέρα».

Η αστυνομία αναφέρει ότι έχει ήδη εξασφαλίσει υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Οι εκπομπές του κ. Jumalon μεταδίδονται συνήθως στη σελίδα του 94,7 Gold Mega Calamba FM στο Facebook, η οποία έχει περίπου 2.400 ακολούθους.

Η σύζυγος του DJ τον μετέφερε στο νοσοκομείο αμέσως μετά το περιστατικό, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του κατά την άφιξή του.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν γνώριζε για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του.

Ο πρόεδρος έγραψε στο X ότι έδωσε εντολή στην αστυνομία να διεξάγει «ενδελεχή έρευνα για να προσαχθούν γρήγορα οι δράστες στη δικαιοσύνη».

Οι Φιλιππίνες είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για τους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό Freedom House.