Μνήμες από την εποχή των Ναζί ξυπνούν στο Παρίσι που φουντώνει ο αντισημιτισμός, καθώς άγνωστοι σημάδεψαν σπίτια και μαγαζιά που ανήκουν σε Εβραίους με το Άστρο του Δαβίδ.

Η Daily Mail αναφέρει ότι περίπου 60 περιπτώσεις καταγράφηκαν στο 14ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και πολλές περισσότερες στο βόρειο προάστιο Saint-Ouen.

Μάλιστα, ορισμένοι είχαν γράψει συνθήματα όπως «η Παλαιστίνη θα αντέξει» και άλλα με τα οποία κατηγορούσαν τους Εβραίους.

Ο δήμαρχος Καρίμ Μπουαμράνε ζήτησε να διωχθούν όσοι βρίσκονται πίσω από τα «αντισημιτικά και ρατσιστικά» γκράφιτι, ενώ η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα.

Ο Emmanuel Grégoire, αναπληρωτής του δημάρχου του Παρισιού, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι τα Άστρα θα αφαιρεθούν και θα ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

«Ο αντισημιτισμός συνεχίζει να σκοτώνει. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η Carine Petit, δήμαρχος του 14ου διαμερίσματος δήλωσε ότι «αυτή η πράξη θυμίζει τις ενέργειες των Ναζί της δεκαετίας του 1930 και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που οδήγησαν στην εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων».

«Μαζί με τη δημοτική ομάδα, καταδικάζω κατηγορηματικά αυτές τις αντισημιτικές και ρατσιστικές πράξεις», πρόσθεσε στη συνέχεια.