Ο Ραμζάν Καντίροφ έδωσε εντολή στην αστυνομία της Τσετσενίας να πυροβολεί στο ψαχνό όσους συμμετέχουν σε αντισημιτικά επεισόδια, με αφορμή την αναταραχή που ξέσπασε στο γειτονικό Νταγκεστάν.

Σύμφωνα με τους Moscow Times το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ο Τσετσένος ηγέτης έδωσε εντολή στις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών και της Εθνοφρουράς να συλλάβουν όποιον βγει στους δρόμους στη μουσουλμανική πλειοψηφία της Δημοκρατίας της Τσετσενίας στον Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας.

«Διαφορετικά, ρίξτε τρεις προειδοποιητικές βολές στον αέρα και εάν το άτομο δεν υπακούσει στο νόμο, ρίξτε έναν τέταρτο πυροβολισμό στο κεφάλι. Κανείς άλλος δεν θα βγει να διαμαρτυρηθεί. Αυτή είναι η εντολή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι στις 29 Οκτωβρίου ένας οργισμένος όχλος μπήκε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μαχατσκάλα στο Νταγκεστάν και εμπόδισαν την άφιξη πτήσης από το Ισραήλ.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Telegram δείχνουν δεκάδες άτομα να ανοίγουν δια της βίας τις πύλες του τερματικού σταθμού και άλλους να προσπαθούν να ελέγξουν τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από το αεροδρόμιο. Σε ένα βίντεο ένας άνδρας έχει σκαρφαλώσει στο φτερό ενός αεροπλάνου της ρωσικής εταιρείας Red Wings.

Πολλοί από τους διαδηλωτές, προτού να διεισδύσουν στον τερματικό σταθμό, επιχείρησαν να ελέγξουν τα διαβατήρια ανθρώπων που έβγαιναν από το αεροδρόμιο, αναζητώντας ανάμεσά τους Ισραηλινούς πολίτες. Ένας από αυτούς διακρίνεται σε ένα βίντεο να κρατά ένα πλακάτ με το σύνθημα «Οι δολοφόνοι παιδιών δεν έχουν θέση στο Νταγκεστάν» ενώ άλλοι φωνάζουν «Αλλάχ ακμπάρ».