Η Citibank απέλυσε ένα από τα στελέχη της αφού, με αφορμή το σφυροκόπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δημοσίευσε ένα σχόλιο στο Instagram που επικροτούσε τη μαζική εξόντωση των Εβραίων από του ναζί κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

«Δεν είναι περίεργο γιατί ο Χίτλερ ήθελε να τους ξεφορτωθεί όλους», έγραψε στο Instagram η Nozima Husainova συνοδεύοντας ένα σχόλιό της με ένα χαμογελαστό emoji. Το σχόλιό της έχει διαγραφεί όπως και οι λογαριασμοί της 25χρονης στο Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάρτηση ήρθε στο φως από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Stop Antisemitism», ο οποίος δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία του προφίλ της στο Instagram που είχε περισσότερους από 4.500 ακόλουθους.

Το σχόλιο της Husainova αναρτήθηκε ως απάντηση σε μια ανάρτηση σχετικά με τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα. Η επενδυτική τράπεζα επιβεβαίωσε στη New York Post ότι η Husainova απολύθηκε μετά την παρατήρηση.

«Απομακρύναμε το άτομο που έκανε το εξοργιστικό αντισημιτικό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καταδικάζουμε τον αντισημιτισμό και κάθε ρητορική μίσους και δεν τον ανεχόμαστε στην τράπεζά μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Citi.

Η Nozima Husainova, 25 ετών, αποφοίτησε πρόσφατα με πτυχίο στα χρηματοοικονομικά και είχε εργαστεί στη Citi μόνο για δύο χρόνια. Μετά την είδηση της απόλυσής της, το StopAntisemitism ανάρτησε στο X : «Ευχαριστούμε τη Citi που είπε “ΟΧΙ!” στον αντισημιτισμό», ενώ άλλοι χρήστες εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους που η τράπεζα «έκανε το σωστό».