Ένας πατέρας από το Ηνωμένο Βασίλειο που κέρδισε ένα σπίτι αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών – ή περίπου 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σε κλήρωση παραλίγο να χάσει την ευκαιρία να το αποκτήσει γιατί νόμιζε ότι λάμβανε ανεπιθύμητη κλήση σε αντίθεση με την πραγματικότητα… Ο Σάιμον Ουίλιαμς, 41 ετών, ήταν ο υπερτυχερός της τελευταίας κλήρωσης «Omaze Million Pound House Draw» στο Ηνωμένο Βασίλειο — ένα όμορφα ανακαινισμένο εξοχικό σπίτι στο Ντέβον, σύμφωνα με το SWNS, τη βρετανική υπηρεσία ειδήσεων.

Ο άντρας ήταν πολύ κοντά να χάσει την τεράστια ευκαιρία να γίνει πολυεκατομμυριούχος αφού σκέφτηκε να αγνοήσει το τηλεφώνημα που έμελλε να του πει ότι είχε κερδίσει. Ο μηχανικός του αεροσκάφους πληρώθηκε επιπλέον 100.000 λίρες , ή περισσότερα από 121.000 δολάρια, σε μετρητά για να τα ξοδέψει όπου θέλει. Με καταγωγή από το Κεντ, ο Ουίλιαμς το σημερινό του σπίτι είναι τριών υπνοδωματίων στο Σάσεξ για ζει εκεί για 15 χρόνια. Έχει δύο κόρες που ζουν μαζί του, μεταδίδει η New York Post.

«Πήρα μια κλήση στη δουλειά από έναν αριθμό που δεν αναγνώριζα. Λάμβανα ενοχλητικές κλήσεις όλη μέρα προσπαθώντας να μου πουλήσουν, οπότε δεν απαντούσα — αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που αποφάσισα να σηκώσω τελικά το τηλέφωνο» είπε ο υπερτυχερός και πρόσθεσε: «Όταν έμαθα ότι είχα κερδίσει πραγματικά το σπίτι, ήμουν σε απόλυτη δυσπιστία. Επέστρεψα σπίτι και άνοιξα ένα μπουκάλι ποτό για να το γιορτάσω, αλλά κατάφερα μόνο ένα ποτήρι πριν κοιμηθώ».

Πρόσθεσε, «Ήταν το πιο σουρεαλιστικό βράδυ της ζωής μου, οπότε χρειαζόμουν να ξαπλώσω μετά από όλα αυτά». Είπε επίσης ότι το «μόνο πράγμα» που είχε κερδίσει ποτέ στη ζωή του πριν από αυτήν την περίπτωση ήταν ένα Playstation – το οποίο είπε ότι τώρα θα «ξεσκονίσει» και «θα το στήσει στο νέο μου σαλόνι». Είπε επίσης για την εμπειρία του: «Ήταν να βγω για δείπνο με φίλους εκείνο το βράδυ, αλλά έπρεπε να το ακυρώσω την τελευταία στιγμή για να μπορέσω να συναντήσω την ομάδα του Omaze και να μάθω τι ακριβώς είχα κερδίσει». Διαθέτει διαμορφωμένους κήπους, υπερσύγχρονες συσκευές και μια «εξαιρετικά» σχεδιασμένη κουζίνα και τραπεζαρία.

Το ακίνητο διαθέτει επίσης ξεχωριστό ξενώνα δύο υπνοδωματίων με ενιαία κουζίνα-τραπεζαρία, ντους και άνετο σαλόνι. Εάν ενοικιαστεί, οι κτηματομεσίτες εκτιμούν ότι το ακίνητο θα μπορούσε να αυξήσει μια μακροπρόθεσμη μηνιαία αξία ενοικίασης σχεδόν 3.000 λίρες ή περίπου 3.600 δολάρια το μήνα.

Ο Γουίλιαμς είπε: «Λατρεύω απόλυτα τον Ντέβον. Ο αείμνηστος πατέρας μου με έφερνε εδώ για οικογενειακές διακοπές όταν ήμουν παιδί. Είναι μια τόσο όμορφη κομητεία και έχω τόσες πολλές όμορφες αναμνήσεις». Περιέγραψε το σπίτι ως «απίστευτο, ακόμα καλύτερο στην πραγματικότητα. Δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνω μακροπρόθεσμα, αλλά σίγουρα θα φέρω την οικογένεια εδώ για διακοπές, ώστε να μπορούμε να τις απολαύσουμε όλοι».

Είπε ότι «το να έχω τη δική μου θέση στο Ντέβον και να μπορώ να φέρω την οικογένειά μου εδώ, όπως έκανε ο πατέρας μου μαζί μου, είναι απίστευτα ξεχωριστό – θα του άρεσε πολύ ο τόπος του».

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα βοηθήσουν το Macmillan Cancer Support να συνεχίσει να στηρίζει άτομα και οικογένειες που ζουν με καρκίνο σε όλη τη διάρκεια της μάχης τους ενάντια στην ασθένεια. Η Gemma Peters, διευθύνων σύμβουλος της Macmillan Cancer Support, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συγκεντρώθηκαν 1.700.000 δολάρια από το Omaze Devon House Draw», όπως ανέφερε το SWNS. «Αυτό το εξαιρετικό χρηματικό ποσό θα σημαίνει ότι μπορούμε να παρέχουμε υποστήριξη, μέσω της διάγνωσης και πέρα ​​από αυτό, σε τόσους περισσότερους ανθρώπους που ζουν με καρκίνο και τους αγαπημένους τους, όπως ακριβώς η υποστήριξη που έλαβαν ο Σάιμον και η οικογένειά του».