Έφυγε από τη ζωή η 26χρονη Sherika De Armas, η οποία εκπροσώπησε την Ουρουγουάη στον διαγωνισμό Μις Κόσμος το 2015. Η De Armas πάλευε τα τελευταία δύο χρόνια με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, όμως, έχασε τη μάχη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Φίλοι και συγγενείς απέτισαν φόρο τιμής στη μελαχρινή βασίλισσα της ομορφιάς. «Πέτα ψηλά, μικρή μου αδελφή. Πάντα και για πάντα», ανέφερε ο αδελφός της, Mayk’ De Armas, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μις Ουρουγουάη, Κάρλα Ρομέρο, θρηνώντας για τον χαμό της De Armas, έγραψε πως ήταν «πολύ καλή για αυτόν τον κόσμο. Μια από τις πιο όμορφες γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου». Ο Anto Ciavaglia, στενός φίλος, έγραψε: «Σε θυμάμαι με αυτή την όμορφη λάμψη».

Η De Armas δεν κατάφερε να μπει στις 30 καλύτερες στον διαγωνισμό Μις Κόσμος 2015 στη Σάνια της Κίνας, αλλά ήταν μία από τις έξι 18χρονες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Εκείνη την εποχή, ένα πρακτορείο την επαινούσε για το «όμορφο πρόσωπο, το ύψος και τη χαρισματική της προσωπικότητα», ενώ την αποκαλούσε «ένα από τα νέα πολλά υποσχόμενα ταλέντα της Ουρουγουάης».

«Πάντα ήθελα να γίνω μοντέλο, είτε μοντέλο ομορφιάς, είτε διαφημιστικό μοντέλο, είτε μοντέλο πασαρέλας», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της, σύμφωνα με το nypost.com. «Μου αρέσει ό,τι έχει σχέση με τη μόδα και πιστεύω ότι μέσα από έναν διαγωνισμό ομορφιάς, εκπληρώνεται το όνειρο κάθε κοπέλας, να έχει την ευκαιρία να φτάσει στο Μις Κόσμος. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να ζήσω αυτή την εμπειρία γεμάτη προκλήσεις».

Εκτός πασαρέλας, η De Armas πωλούσε προϊόντα προσωπικής φροντίδας, μακιγιάζ και μαλλιών μέσω του Shey De Armas Beauty Studio. Λέγεται επίσης ότι αφιερώνει το χρόνο της στην οργάνωση για τον παιδικό καρκίνο Pérez Scremini Foundation.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, από τον οποίο έπασχε το 26χρονο μοντέλο, εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Η ασθένεια μπορεί να προληφθεί με τακτικό έλεγχο και το εμβόλιο κατά του ιού HPV, αναφέρει ο οργανισμός.