Η πλατφόρμα X (πρώην Twitter) έχει κατακλυστεί με αναρτήσεις για την σύγκρουση του Ισραήλ με την Χαμάς και ο Έλον Μασκ συνέστησε στους χρήστες να ακολουθούν δύο λογαριασμούς, οι οποίοι όμως κατηγορούνται πως έχουν αντισημιτικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο δισεκατομμυριούχος έκανε ανάρτηση και συνέστησε τους λογαριασμούς @WarMonitors και @sentdefender.

«Ακολουθήστε τους λογαριασμούς @WarMonitors και @sentdefender για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις του πολέμου σε αληθινό χρόνο. Είναι καλό να ακολουθείτε πηγές άμεσης πληροφόρησης. Προτείνετε εναλλακτικούς λογαριασμούς αν θέλετε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Έκτοτε, ξέσπασαν σφοδρές αντιδράσεις από Ισραηλίτες και μη, με αρκετούς να τονίζουν ότι οι παραπάνω λογαριασμοί περιέχουν αντισημιτικό περιεχόμενο, αλλά και fake news. Μάλιστα, ορισμένοι έγραψαν ότι μερικές φορές αναπαράγουν βίντεο τεχνητής νοημοσύνης ως αληθινά ή μπορεί να αναφερθούν σε θέματα, τα οποία δεν έχουν συμβεί ποτέ.

Παραδείγματος χάριν, η Washington Post έγραψε ότι ο λογαριασμός @sentdefender είχε αναπαράγει την είδηση πως έγινε έκρηξη βόμβας έξω από τον Λευκό Οίκο, χωρίς αυτό να έχει συμβεί στην πραγματικότητα.

Έτσι, μετά από δύο ώρες ο Μασκ διέγραψε την ανάρτηση του, ωστόσο απάντησε στο «ευχαριστώ» που έλαβε από τον λογαριασμό @sentdefender ως εξής:

«Όπως πάντα, να είστε κοντά στην αλήθεια όσο περισσότερο μπορείτε, ακόμη και από μέσα που μπορεί να μην σας αρέσουν».

Σημειώνεται, ότι ο Έλον Μασκ έχει κατηγορηθεί συχνά για αντισημιτικές απόψεις και ότι κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά, ειδικά από τη στιγμή που αγόρασε το Twitter και επανέφερε ναζιστικούς και εθνικιστικούς λογαριασμούς που είχε διαγράψει η προηγούμενη διοίκηση.