Το ζήτημα των UFO έφτασε μέχρι και στο Κογκρέσο, ύστερα από δηλώσεις αξιωματούχων που επιβεβαίωναν την αυθεντικότητα ορισμένων βίντεο με θεάσεις Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα. Μάλιστα πρώην ανώτατο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίστηκε πως εξωγήινα σκάφη βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, οι οποίες πειραματίζονται εδώ και χρόνια με την αντίστροφη μηχανική.

Η μανία των UFO έχει επιστρέψει για τα καλά σε όλες τις ΗΠΑ και εάν υπάρχει μια πολιτεία που αντανακλά αυτό το φαινόμενο είναι η Καλιφόρνια, στην οποία μόνο φέτος έχουν γίνει ήδη πάνω από 200 αναφορές, δηλαδή σχεδόν μια κάθε ημέρα. Η Καλιφόρνια κατέχει εξάλλου και τα πρωτεία διαχρονικά στις ΗΠΑ, με περισσότερες από 15.000 μαρτυρίες.

Αίσθηση προκαλούν ακόμη και τα νούμερα του Μέριλαντ, μια εκ των μικρότερων πολιτειών των ΗΠΑ, η οποία ωστόσο σύμφωνα βάσει των αναφορών θα πρέπει να είναι ένα από τα hotspot των UFO. Στην εν λόγω Πολιτεία έχουν γίνει 1923 αναφορές για θέαση αγνώστου ταυτότητας αντικειμένου στην αρμόδια υπηρεσία (National UFO Reporting Center – NUFORC) από το 1995.

Η πρώτη καταγεγραμμένη θέαση στο Μέριλαντ χρονολογείται από τις 15 Μαΐου 1946 — αλλά δεν είχε αναφερθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2017. «Η κόρη μου και εγώ κοιτάξαμε ψηλά και είδαμε τέσσερις σφαίρες να κινούνται σε κυκλική κίνηση, μετά να επιστρέφουν στη μέση και μετά να απλώνονται πίσω», αναφέρεται σε μια πρόσφατη μαρτυρία από το Ocean City του Μέριλαντ, που αναφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς UFO.

Οι μαρτυρίες ποικίλλουν και είναι καθημερινές. Άλλες κάνουν λόγο για ένα «μαύρο τρίγωνο με πράσινα φώτα», άλλες για έναν «κλασικό ιπτάμενο δίσκο», άλλες για σκάφος σε σχήμα οβάλ που «έμεινε ακίνητο για περίπου ενάμιση λεπτό» και πολλά άλλα. Ο διευθυντής της NUFORC, Πίτερ Ντάβενπορτ, ανέφερε ότι η υπηρεσία κατακλύζεται από νέες αναφορές, καθώς η συζήτηση για τα UFO είναι «πυρετώδης» στις αίθουσες του Κογκρέσου, εντός του Πενταγώνου και στα μέσα ενημέρωσης.

«Είναι ενθαρρυντικό για μένα που τόσοι πολλοί άνθρωποι λύνουν τώρα τη σιωπή τους», είπε στο CBS News ο Ντάβενπορτ. «Λαμβάνουμε πολύ περισσότερες αναφορές από ό,τι μόλις πριν από έξι μήνες ή ένα χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν αναφορές UFO πιθανώς από τις περισσότερες πόλεις της χώρας».

Ενδεικτικά ορισμένες φωτογραφίες από την πολιτεία Μέριλαντ, που έχουν κατατεθεί στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς UFO

Η αμερικανική κοινωνία ήταν πάντα επιρρεπής στην «UFO mania», όμως η αναζωπύρωση του φαινομένου έχει πλέον σφραγίδα από τα ανώτατα κλιμάκια. Το Πεντάγωνο τα αποκαλεί πλέον Ανεξήγητα Εναέρια Φαινόμενα (UAP – Unidentified Aerial Phenomena), θέλοντας να εγκαταλείψει τον όρο «UFO», ο οποίος έχει στιγματιστεί και συχνά πολλοί που μιλούσαν για αυτά χαρακτηρίζονταν ως «τρελοί».

Η αναφορά στα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα έχει πλέον «απενοχοποιηθεί» και μάλιστα φαίνεται πως το Πεντάγωνο, αλλά και εν γένει η Ουάσιγκτον, είναι πολύ πρόθυμοι να μιλήσουν για αυτά. Το κατεστημένο των ΗΠΑ προχωράει σε ασυνήθιστα σχόλια και η στάση του είναι εξαιρετικά παράξενη έως και ύποπτη. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, πλέον όχι μόνο δεν επιχειρεί να περιορίσει τη «φωτιά», αλλά της ρίχνει και λάδι.

Ο κατάλογος με δηλώσεις αξιωματούχων είναι πολύ μεγάλος και επιπλέον το Πεντάγωνο δημιουργεί ειδικές ομάδες για τη διερεύνηση των UFO, το Κογκρέσο πραγματοποιεί επίσημες ακροάσεις για το θέμα, αποχαρακτηρίζονται απόρρητα έγγραφα και ντοκουμέντα με UFO και σοβαρά αμερικανικά μέσα, από τους New York Times έως την Washington Post και το 60 Minutes του CBS, κάνουν εκτεταμένες αναφορές στο θέμα. Ακόμη και η NASA ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως λαμβάνει συντονισμένη δράση για να εξετάσει σοβαρά τα UAP.

Δεν είναι λοιπόν παράλογος ο νέος παροξυσμός με τα «Ανεξήγητα Εναέρια Φαινόμενα» στις ΗΠΑ. Το μεγάλο ερώτημα το γιατί η «κεφαλή» των ΗΠΑ αναζωπύρωσε αυτή τη μανία. Εάν δεν πρόκειται για μια μαζική ψευδαίσθηση που ενισχύεται με τη μίμηση και τη μεταδοτικότητα, φτάνοντας μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια, τότε θα πρέπει να εξηγηθούν οι λόγοι της στάσης και της τακτικής της αμερικανικής ελίτ.

Διαβάστε σχετικά

Τελικά υπάρχουν UFO; O Σταμάτης Κριμιζής σχολιάζει τις ανακοινώσεις της NASA και το ενδεχόμενο εξωγήινης ζωής

«Άγνοια» δηλώνει η NASA για τα UFO – «Δεν έχουμε στοιχεία ότι είναι εξωγήινα, αλλά δεν ξέρουμε τι είναι»

Το Πεντάγωνο δημιουργεί site για UFO: Θα δημοσιεύει βίντεο, φωτογραφίες και «απόρρητες» πληροφορίες