Ένας νεαρός Βρετανός, ο οποίος έπαθε καρδιακή προσβολή όταν ήταν 22 ετών προειδοποίησε τους ανθρώπους να «προσέχουν» γιατί μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο Tom Birchy μίλησε στους 152.000 ακολούθους του στο Tik Tok για την εμπειρία του σε ένα βίντεο που έχει προβληθεί από 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο νεαρός είπε ότι έκανε ψυχαγωγική χρήση ναρκωτικών και εργαζόταν σε μια «δουλειά με υψηλό στρες στη μουσική βιομηχανία» όταν συνέβη αυτό.

«Το πρώτο πράγμα που ένιωσα ήταν ένα μυρμήγκιασμα στο πίσω μέρος του καρπού μου, το οποίο εξαπλώθηκε προς τα κάτω και προς τα πάνω στο χέρι μου, μέχρι που όλο μου το χέρι ήταν κάπως μουδιασμένο στα αριστερά και μετά εξαπλώθηκε στα δεξιά μου και θυμάμαι ότι ένιωθα τόσο άβολα που ήταν σαν και τα δύο μου χέρια να ήταν πολύ σφιχτά και μετά το στήθος μου έγινε επίσης σφιχτό», είπε.

Ο Birchy είπε ότι «δεν ήταν ιδιαίτερα επώδυνο», αλλά είχε έναν «πιεστικό φόβο» – έναν επικείμενο φόβο της καταστροφής. Θυμήθηκε ότι «δεν μπορούσε να ξαπλώσει ή να σηκωθεί» και «χτυπιόταν παντού».

Τελικά κλήθηκε ασθενοφόρο και οι νοσοκόμοι πραγματοποίησαν ηλεκτροκαρδιογράφημα. Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, αλλά ήθελαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο για εξετάσεις αίματος για να βεβαιωθούν.

Είπε στους followers του ότι πήγε με ασθενοφόρο στο Leeds General Infirmary στη βόρεια Αγγλία και έκανε αμέσως εξετάσεις.

«Θυμάμαι ότι καθόμουν μόνη μου σε μια κανονική αίθουσα αναμονής και κάποιος έρχεται τρέχοντας και μου λέει “Έλα εδώ”. Με πήγαν σε ένα δωμάτιο και μου τρύπησαν με ένα πράγμα το στομάχι και εκείνη τη στιγμή έλεγα “Ιησούς Χριστός, γιατί μου κάνουν ένεση στο στομάχι;”. Μπήκα σε θάλαμο και αργότερα το ίδιο βράδυ έμαθα ότι όντως έπαθα καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 22 ετών».

Το περιέγραψε ως μια «τρομακτική εμπειρία» και προέτρεψε τους ανθρώπους να προσέχουν τον εαυτό τους.

Ένας από τους followers του επεσήμανε ότι «οι κρίσεις άγχους έχουν τα ίδια συμπτώματα». Ένα άλλο άτομο συμφώνησε: «Ήμουν πεπεισμένος ότι έπαθα καρδιακή προσβολή όταν έπαθα για πρώτη φορά κρίση πανικού».

Ένας ιατρικός υπάλληλος έγραψε ότι «οι χρήστες κοκαΐνης 18-25 ετών, κυρίως άνδρες» ήταν ένας «ταχέως αυξανόμενος πληθυσμός που βλέπουμε για καρδιακές προσβολές».

Άλλοι τον επαίνεσαν που «άλλαξε τη ζωή του» και που μοιράστηκε το «ενημερωτικό βίντεο».