Ένας άνδρας που έπασχε από στομαχόπονο για δύο χρόνια σόκαρε τους γιατρούς που ανακάλυψαν ότι ο ασθενής είχε καταπιεί πολλά… οικιακά είδη, από κουμπιά μέχρι ακουστικά. «Κατά τη διεξαγωγή μιας ακτινογραφίας, βρήκαμε μενταγιόν, αλυσίδες, παξιμάδια, μπουλόνια, ακουστικά και πολλά άλλα αντικείμενα μέσα στο στομάχι», δήλωσε ο Ajmer Singh Kalra, διευθυντής του νοσοκομείου Moga Medicity στη Μόγκα του Πουντζάμπ.

Το 35χρονος Kuldeep Singh, φέρεται να πήγε στο νοσοκομείο ανησυχώντας για τον πόνο στην κοιλιά του αλλά και για τον υψηλό πυρετό που είχε. Οι γιατροί εξέτασαν τον ασθενή και ήρθαν αντιμέτωποι με μια περίεργη αποκάλυψη – ο Singh είχε καταναλώσει περίπου 60 είδη, συμπεριλαμβανομένων
μενταγιόν, αλυσίδες, παξιμάδια, μπουλόνια, ακουστικά και παραμάνες, μαγνήτες, κουμπιά
πουκάμισου και φερμουάρ και πολλά άλλα αντικείμενα.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο δοκιμαστής πάσχει από pica, μια πάθηση ψυχικής υγείας
όπου ο άνθρωπος «καταπίνει αναγκαστικά αντικείμενα που δεν είναι τροφή», σύμφωνα με
την κλινική του Κλίβελαντ. Η ασθένεια είναι πιο συχνή σε μικρά παιδιά, στις έγκυες γυναίκες αλλά και
ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης ιδιαίτερα της διαταραχής του
φάσματος του αυτισμού, των διανοητικών αναπηριών ή της σχιζοφρένειας. Σύμφωνα με το Jam Press, οι συγγενείς του ασθενούς δεν γνώριζαν το πρόβλημα, μεταδίδει η New York Post.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η κατανάλωση δύσπεπτων αντικειμένων μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την υγεία κάποιου, όπως συνέβη με τον Σινγκ. «Αφού είχε φάει αιχμηρά αντικείμενα, δημιουργήθηκαν σοβαρά τραύματα στο στομάχι του», είπε η Καλρά, η οποία «αποφάσισε να τον χειρουργήσει». Στη συνέχεια, ο Singh υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τριών ωρών, με επικεφαλής τον χειρούργο Anup Handa και του γαστρεντερολόγο Dr. Vishavnoor Kalra.

Ενώ η επέμβαση ήταν επιτυχής, ο ασθενής εξακολουθεί να μην είναι έξω. «Είναι ακόμα με αναπνευστήρα και είναι σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο γιατρός.