Επιστήμονες διεξήγαγαν μια σειρά εξετάσεων στα δύο «μη ανθρώπινα δείγματα» που είχαν προηγουμένως επιδειχθεί σε Μεξικανούς πολιτικούς στο Κογκρέσο.

Τα δύο «εξωγήινα πτώματα» που εξετάστηκαν αφού παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο του Μεξικού την περασμένη εβδομάδα ανήκαν σε έναν μόνο σκελετό χωρίς στοιχεία για «συναρμολόγηση ή χειρισμό των κρανίων», ισχυρίστηκαν Μεξικανοί γιατροί. Οι επιστήμονες διεξήγαγαν τη Δευτέρα διάφορα τεστ στα δύο «μη ανθρώπινα δείγματα».

Ο δημοσιογράφος Jaime Maussan ενόρκως είπε στη Βουλή ότι τα μικρά πτώματα ανασύρθηκαν από ορυχεία στο Κούσκο του Περού, με σχεδόν το ένα τρίτο του DNA τους να παραμένει «άγνωστο». Στους πολιτικούς είπαν ότι τα πτώματα ήταν 1.000 ετών.

Ο Maussan έκανε παρόμοιους ισχυρισμούς στο Περού, οι οποίοι αργότερα καταρρίφθηκαν, συμπεριλαμβανομένων πέντε ταριχευμένων σωμάτων που βρέθηκαν στο Περού το 2017, οι οποίες αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν ανθρώπινα παιδιά.

Η υποτιθέμενη εμφάνιση εξωγήινων της περασμένης εβδομάδας αμφισβητήθηκε από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και αρχαιολόγους, οι οποίοι υποστήριξαν ότι τα πτώματα ήταν «πολύ ανθρωποειδή» για να είναι γνήσια.

Ο José Zalce Benitez, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Επιστημών Υγείας, είπε ότι οι μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι υποτιθέμενοι εξωγήινοι ανήκαν σε έναν μόνο σκελετό. Είπε ότι η ομάδα του ανακάλυψε ότι το ένα όταν ήταν ζωντανό βρισκόταν σε κύηση σε σχέση με τα υποτιθέμενα μεγάλα εξογκώματα που βρέθηκαν μέσα στην κοιλιά ενός από τα πτώματα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι αυγά, ανέφερε η New York Post.

Τα φερόμενα πτώματα έχουν ανθρωποειδές σχήμα με μικρό σώμα, επίμηκες κεφάλι και τρία δάχτυλα σε κάθε χέρι. Ο Maussan ισχυρίστηκε ότι τα σώματα με δύο χέρια και δύο πόδια είχαν δυνατά, ελαφριά οστά και χωρίς δόντια, μαζί με εμφυτεύματα από κάδμιο και όσμιο.

Ο καθηγητής Brian Cox ήταν μεταξύ των επιστημόνων που επεσήμαναν ότι ήταν «πολύ απίθανο ένα ευφυές είδος που εξελίχθηκε σε άλλο πλανήτη να μοιάζει με εμάς».