Το έργο «The Story Teller» της Ινδής ζωγράφου Amrita Sher-Gil πουλήθηκε σε δημοπρασία για το ποσό των 7,44 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα να γίνει ο πιο ακριβός πίνακας της Ινδίας.

Το έργο που δημιουργήθηκε το 1937 απεικονίζει μια ομάδα γυναικών να χαλαρώνει έξω ένα σπίτι και μια φιγούρα κοιτάζει από μια κοντινή πόρτα.

Μάλιστα, το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε λίγες μέρες νωρίτερα με πίνακα του Syed Haider Raza που πωλήθηκε στην τιμή των 6,2 εκ. δολαρίων.

Ποια ήταν η Amrita Sher-Gil

Γεννημένη το 1913 στη Βουδαπέστη από πατέρα Ινδό αριστοκράτη Σιχ και μητέρα Ουγγρο-Εβραία τραγουδίστρια της όπερας, η Sher – Gil ήταν οκτώ όταν μετακόμισε στη Σίμλα. Αν και ζωγράφιζε ήδη, ο θείος της Έρβιν Μπακτάι την ενθάρρυνε να ακολουθήσει επίσημη εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της ημερών στην Ecole des Beaux-Arts στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του ’30, επηρεάστηκε πολύ από τον μετα-ιμπρεσιονισμό και την μποέμ κουλτούρα.

Στα έργα της, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στην Ινδία, υπάρχουν αυτοπροσωπογραφίες και γυμνές μελέτες, καθώς και παραδοσιακές επιρροές που προήλθαν από μινιατούρες, πίνακες ζωγραφικής Ajanta και τα ταξίδια της στην Ινδία.

Μία από τις κορυφαίες ζωγράφους της χώρας, πέθανε νέα σε ηλικία 28 ετών το 1941. Έχει ανακηρυχθεί «εθνικός θησαυρός» από την ινδική κυβέρνηση, η οποία απαγορεύει τα έργα της στην Ινδία να εξάγονται σε άλλες χώρες.