Η Σίντι Κρόφορντ θα μείνει για πάντα γνωστή ως ένα από τα OG supermodels μαζί με τις Ναόμι Κάμπελ, Κρίστι Τέρλινγκτον και Λίντα Ευαγγελίστα, οι οποίες συνεργάζονται για τη νέα σειρά Apple TV+, The Super Models, που κάνει πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τι τρώει, όμως, το σούπερ μόντελ των ΄90s και διατηρείται σε απίστευτη φόρμα στα 57 της; Το eaatthis.com αποκαλύπτει 5 διατροφικές της συνήθειες που θα σας βοηθήσουν στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους.

Πίνει ζεστό νερό με λεμόνι

νερό με λεμόνι

Το σούπερ μόντελ ξεκινάει την ημέρα του πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι και μισοστυμμένο λεμόνι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

«Το λεμόνι έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι εξαιρετική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Πίνοντας νερό με λεμόνι λαμβάνετε καλές ποσότητες βιταμίνης C, ενώ ταυτόχρονα παραμένετε ενυδατωμένοι. Επιπλέον, μπορεί να έχει καταπραϋντική επίδραση στο στομάχι αν αντιμετωπίζετε κάποια γαστρεντερικά προβλήματα, εξηγεί ο διαιτολόγος Jesse Feder.

Πίνει ένα ρόφημα πρωτεΐνης κάθε πρωί

Ένας τρόπος με τον οποίο η Κρόφορντ ξεκινάει τη μέρα της είναι με ένα πράσινο smoothie γεμάτο με πρωτεΐνη, με την ίδια να μοιράζεται τα συστατικά του το 2020.

  • 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1/3 κατεψυγμένη μπανάνα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι
  • 10 φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 1 μεζούρα πρωτεΐνης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μάτσα
  • Μικρή χούφτα κακάο

«Η πρωτεΐνη χρειάζεται πολύ χρόνο για να αφομοιωθεί από το σώμα σας, πράγμα που είναι ιδανικό για να μείνετε χορτάτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα», λέει ο Feder. «Με την κατανάλωσή της για πρωινό μπορείτε να διατηρήσετε την πρόσληψη θερμίδων υπό έλεγχο, πράγμα που είναι ιδανικό για να παραμείνετε αδύνατοι και υγιείς. Επιπλέον, η πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να υποστηρίξει τον άπαχο μυϊκό ιστό και είναι απαραίτητη για πολλές άλλες σωματικές λειτουργίες».

Τρώει αμύγδαλα

αμύγδαλα

Ένα άλλο σνακ που απολαμβάνει η Σίντι Κρόφορντ κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι τα αμύγδαλα -και κυρίως πικάντικα με λεμόνι.

«Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία μας» λέει ο Feder. «Τα υγιεινά λιπαρά είναι καλά για τη μείωση της κακής χοληστερόλης στο σώμα μας και τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Η υψηλή ποσότητα φυτικών ινών είναι εξαιρετική για τη βελτιστοποίηση της πέψης και την κανονικότητα στις κινήσεις του εντέρου σας. Τέλος, υπάρχει μια αξιοπρεπής ποσότητα πρωτεΐνης στα αμύγδαλα, η οποία είναι εξαιρετική για την υποστήριξη των άπαχων μυών και του κορεσμού».

Τρώει πολλές σαλάτες

πράσινη σαλάτα

Στο πρόγραμμα γευμάτων της η Σίντι Κρόφορντ προσθέτει πολλές διαφορετικές σαλάτες, συμπεριλαμβανομένης μιας σαλάτας «ουράνιο τόξο», μιας σαλάτας με φύλλα πράσινου τσαγιού και μιας σαλάτας ρόκας εποχής.

«Η κατανάλωση σαλατών είναι ιδανική για να λαμβάνετε μια ποικιλία βιταμινών, μετάλλων, υγιεινών λιπαρών και φυτικών ινών, ενώ παράλληλα παραμένετε στις χαμηλές θερμίρδες», αναφέρει ο Feder. «Αυτό θα παρέχει στο σώμα σας πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει και θα βοηθήσει να κρατήσει το πεπτικό σας σύστημα σε δράση. Αυτό είναι εξαιρετικό για να παραμείνετε υγιείς και αδύνατοι».