Πολύς λόγος έχει γίνει για το τι είδους μπιμπερό πρέπει να επιλέξετε για το μωρό σας. Πλαστικό ή γυάλινο; Αυτή λοιπόν είναι μία καλή ερώτηση για τον παιδίατρό σας, μια και καλό θα ήταν σε τέτοια θέματα να μην επηρεάζεστε απ’ ότι ακούτε γενικώς.

Η άποψη που φαίνεται να επικρατεί είναι ότι τα γυάλινα ενδείκνυνται για τους πρώτες μήνες, μια και είναι περισσότερο ανθεκτικά στις μεγάλες θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον αποστειρωτή σας, ενώ υπάρχουν και πρόσφατα σχετικά ερευνες που θέλουν κάποιες μάρκες πλαστικών μπιμπερό να περιέχουν καρκινογόνες ουσίες.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό National Childbirth Trust από το 2008, τα περισσότερα πλαστικά μπιμπερό, που χρησιμοποιούνται για το τάϊσμα των βρεφών και μικρών παιδιών περιέχουν την ουσία Bisphenol A, η οποία φαίνεται ότι είναι επικίνδυνη. Ωστόσο, στην αγορά υπάρχουν αξιόπιστες μάρκες που διαθέτουν πλαστικά μπιμπερό απαλλαγμένα από κάθε υποψία (προτιμήστε μόνο αυτά με την ένδειξη PBA free), ενώ πλέον οι μεγάλες εταιρείες διατείνονται ότι διαθέτουν πλαστικά μπιμπερό με μεγάλη ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Επομένως, η επιλογή είναι δική σας και εξαρτάται από τι θα ταιριάξει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε πάντα είναι ότι είδος μπιμπερό και να έχετε διαλέξει, μετά την αποστείρωση θα πρέπει να το τοποθετείται στο ψυγείο και όχι να το αφήνετε στον αποστειρωτή σας, ιδίως όταν αυτός έχει ανοιχτεί μετά τη λειτουργία του.

Πηγή: mother.gr