Οι τελευταίες εβδομάδες είναι ασυνήθιστες για τη συνταξιούχο καθηγήτρια και γιαγιά πέντε εγγονιών Barbara Oppenheimer από το Newton της Μασαχουσέτης. Το «φαινόμενο Barbenheimer» κατέκτησε τον κόσμο του διαδικτύου μετά την κυκλοφορία της ταινίας Barbie και του Oppenheimer το ίδιο Σαββατοκύριακο αυτό το καλοκαίρι.

Οι θαυμαστές του κινηματογράφου αναστατώθηκαν με την κυκλοφορία των δύο ταινιών σχεδόν ταυτόχρονα, ωστόσο όχι περισσότερο από την ίδια.

Σε συνέντευξή της στην Slate, δήλωσε πως η ζωή της έχει αλλάξει το τελευταίο καιρό, ενώ όταν ανακοινώθηκε η κυκλοφορία των δύο ταινιών πολλοί από τους φίλους της της έστελναν μηνύματα με διάφορα αστεία, με αφορμή το «φαινόμενο Barbenheimer».

«Φίλοι από το πανεπιστήμιο από όλο τον κόσμο μου έστελναν μηνύματα εκείνο το Σαββατοκύριακο όταν βγήκαν, με όλο το μυστήριο, ξέρετε… “η βόμβα και η βόμβα”. Ήταν πολύ αστείο! Είναι υπέροχο που λάνσαραν μαζί τις δύο ταινίες. Πραγματικά έφερε τους ανθρώπους πίσω στις κινηματογραφικές αίθουσες», δήλωσε αρχικά.

Η ίδια απέκτησε την πρώτη της Barbie στα έκτα της γενέθλια «Η Barbie δεν ήταν τόσο ανοιχτόμυαλη στο να κάνει άλλα πράγματα εκτός από τη μόδα εκείνη την εποχή. Αυτό έχει αλλάξει πραγματικά. Ξέρετε, είχα μόνο γιους, αλλά οι φίλες μου που είχαν κόρες δεν τις αγόραζαν την συγκεκριμένη κούκλα γιατί νόμιζαν ότι έστελνε λάθος μήνυμα. Αλλά τώρα η εγγονή μου παίζει με Barbies, και η Barbie είναι αστροναύτης και όλα αυτά τώρα. Μάλιστα, παίζει και με την Barbie μου. Και με τον Κεν μου».

Η Barbara, μάλιστα αποκάλυψε πως πήγε στην πρεμιέρα του Oppenheimer. «Ο πατέρας του συζύγου μου είναι τρίτος ξάδερφος του Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, οπότε θέλαμε πολύ να δούμε πώς αντιμετώπισαν την ιστορία του. Και δύο εβδομάδες αργότερα πήγαμε να δούμε την Barbie. Αγαπήσαμε και τις δύο με διαφορετικούς τρόπους. Δεν ήμουν σίγουρη ότι η Barbie θα άρεσε στον σύζυγό μου, αλλά γέλασε δυνατά καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας».

Yes, she owns a Barbenheimer T-shirt.

Posted by Slate.com on Saturday, August 26, 2023

Δεν φόρεσε ροζ – όπως αποκάλυψε – όταν πήγε να δει την ταινία και μάλιστα με τον σύζυγό της ήταν οι μοναδικοί δύο που δεν ταίριαζαν χρωματικά με το όλο σκηνικό και περιβάλλον. Σκοπεύει όμως να ξαναδεί με φίλες την ταινία και τότε θα φορέσει το ροζ Barbenheimer T-shirt της.

Δεδομένου ότι το Barbenheimer ήταν και είναι παντού αυτό το καλοκαίρι, πολλοί δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν ότι το αληθινό της όνομα της είναι Barbara Oppenheimer. «Ξέρεις, ξεκίνησα ως Barbie, γραμμένο ακριβώς όπως η Barbie. Γιατί εκείνες τις μέρες όλοι ήθελαν να είναι σαν την Barbie. Μετά, όταν έγινα 12 ετών, το άλλαξα σε Barby, με ένα Y, και μετά έγινα Barb. Μεγάλωσα στο Μιλγουόκι – φυσικά ήμουν η Barb. Αλλά μετά, όταν αποφοίτησα και πήρα την υποτροφία μου στο Mass General, έγινα η Barbara. Ήμουν επαγγελματίας και έπρεπε να έχω ένα σοβαρό όνομα» τόνισε η Μπάρμπαρα, η οποία δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης παθολογία του λόγου και της γλώσσας.

Και τώρα ζει ξανά ένα ένδοξο καλοκαίρι ως Barbie και απολαμβάνει το καλοκαίρι της φήμης της αν και είναι σίγουρη πως θα είναι σύντομο. «Όταν έκανα check in στο ξενοδοχείο για τις καλοκαιρινές μου διακοπές και είπα στον υπάλληλο της ρεσεψιόν ότι ονομάζομαι Barbie Oppenheimer, η απάντησή του ήταν “με κοροϊδεύεις;”».