Θραύση κάνουν αυτή την εορταστική περίοδο οι βασιλόπιτες που παρασκευάζει ζαχαροπλαστείο στην Κατερίνη και έχουν πάνω τους το logo του ΠΑΣΟΚ και για… φλουρί ένα πεντοχίλιαρο, ενώ το κοσμούν και τέσσερα χιλιάρικα.

Το ίδιο ζαχαροπλαστείο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας thesstoday.gr, το περασμένο Πάσχα πουλούσε σοκολατένια αυγά με τον… ήλιο, τα οποία έγιναν viral και επίσης… ανάρπαστα.

«Και Πάσχα και Χριστούγεννα έχουμε το ΠΑΣΟΚ στα γλυκά. Το Πάσχα είχε γίνει χαμός αλλά δυστυχώς δε μπορέσαμε να στείλουμε αυγά σε όλη την Ελλάδα που μας ζητούσαν γιατί η σοκολάτα είναι ευαίσθητη. Επειδή όμως η βασιλόπιτα και το τσουρέκι ταξιδεύουν, είπαμε να το επαναλάβουμε ώστε να ευχαριστήσουμε τα Χριστούγεννα όσους ενδεχομένως δυσαρεστήσαμε το Πάσχα», δήλωσε η ζαχαροπλάστρια κα. Ελένη Πεΐδου, εμπνεύστρια τόσο των σοκολατένιων αυγών, αλλά και του ιδιαίτερου σχεδίου της βασιλόπιτας.

Μάλιστα, ανέφερε πως η προετοιμασία που έχει γίνει στο κατάστημά της είναι για πολύ μεγαλύτερη ζήτηση σε σύγκριση με τα υπόλοιπα γλυκά που προσφέρει, αφού οι παραγγελίες δεν περιορίζονται στην Κατερίνη ή στην ευρύτερη περιοχή, αλλά έχει λάβει και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα από την Αθήνα, την Κρήτη, τα Ιωάννινα, τη Ρόδο, την Ορεστιάδα, το Καρπενήσι, την Καστοριά και την Κέρκυρα, μεταξύ άλλων.

«Το Πάσχα ερχόταν από κοντινούς νομούς και έπαιρναν τα αυγά. Δηλαδή από Κοζάνη, Λάρισα, Θεσσαλονίκη ήρθαν πολλοί και αγόραζαν αυγά. Περιμένουμε και τα Χριστούγεννα να έρθουν από άλλες πόλεις γιατί οι αποστολές θα σταματήσουν στις 28 Δεκεμβρίου (σ.σ. σήμερα)», συνέχισε η ζαχαροπλάστρια.

Κι όσον αφορά το πεντοχίλιαρο για φλουρί, λέει: «Θέλαμε να είναι κάτι διαφορετικό και χιουμοριστικό για να ξεχωρίζει και στο εσωτερικό του. Αντί για φλουρί δηλαδή βάλαμε πεντοχίλιαρο για να είναι λίγο πιο παιχνιδιάρικο».

Οι βασιλόπιτες ΠΑΣΟΚ βγαίνουν σε τσουρέκι και σε κέικ, ωστόσο εκτός από τις γιορτές, αυτά τα σχέδια είναι δημοφιλή στις τούρτες του ζαχαροπλαστείου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. «Εκτός από την εορταστική περίοδο πολλές φορές ο κόσμος παραγγέλνει τούρτες ΠΑΣΟΚ. Μας έχουν ζητήσει πολλές φορές τον Ανδρέα (σ.σ. Παπανδρέου), αλλά και τον Ανδρέα με τη Δήμητρα (σ.σ. Λιάνη) στο στιγμιότυπο που τον τάιζε τούρτα την ημέρα του γάμου τους. Πολύ δημοφιλές είναι και το στιγμιότυπο του Ανδρέα που κατεβαίνει από το αεροπλάνο και κάνει το διάσημο νεύμα στη Δήμητρα», σημειώνει στην ίδια πηγή η κα. Πεΐδου, που αποκάλυψε πως ανάμεσα στους πελάτες της και στελέχη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.

Παρεμπιπτόντως, στο κατάστημά της η… βασιλόπιτα ΠΑΣΟΚ είναι πιο δημοφιλής και από εκείνη της «Wednesday» που είναι εμπνευσμένη από τον χαρακτήρα της Τζένα Ορτέγα που πρωταγωνιστεί στην ομώνυμη σειρά του Netflix που γνωρίζει τεράστια επιτυχία αυτή την περίοδο.