Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του πρώτου κύκλου της επιτυχημένης σειράς του Mega, Maestro. Η σειρά αγαπήθηκε και εκθειάστηκε από το κοινό για την υψηλή της αισθητική, τις αξεπέραστες ερμηνείες και τον θαυμαστό ρεαλισμό και στην πορεία των επεισοδίων προσέγγισε και ανέδειξε πολλαπλά κοινωνικά ζητήματα. Το τελευταίο επεισόδιο ήταν καθοριστικό κι άνοιξε ακόμα περισσότερα ζητήματα στις ζωές των ηρώων.

Στο επεισόδιο της Πέμπτης (15/12) είδαμε την ολοκλήρωση του πολυσυζητημένου φεστιβάλ.

Παράλληλα όλο το νησί έμαθε για τον έρωτα του Ορέστη και της Κλέλιας ενώ η Γιάννα εξομολογήθηκε στο Σπύρο πως ξέρει όλη την αλήθεια για εκείνον και την σχέση του με τον Αντώνη.

Η Μαρία προσπάθησε να διαχειριστεί όλη την κατάσταση με την κακοποιητική συμπεριφορά του Χαράλαμπου, ενώ την ίδια στιγμή ο Σπύρος κι ο Αντώνης είχαν μία έντονα αμήχανη στιγμή μπροστά στον Φάνη, τον πατέρα του δεύτερου. Ο Φάνης προσπάθησε να απεμπλακεί από τις παρανομίες του με τα ναρκωτικά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Λίγο αργότερα ο Σπύρος κι ο Αντώνης πήγαν μία βόλτα, εξασκώντας το στόχο τους με όπλο και περνώντας τρυφερές στιγμές μαζί σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Μόνο που το άγρυπνο μάτι του Χαράλαμπου τους παρακολουθούσε και σε ανύποπτο χρόνο εισέβαλε στο σημείο, χτυπώντας άγρια το γιο του. Τη στιγμή που ήταν έτοιμος να τον συνθλίψει με μία τεράστια πέτρα, ο Αντώνης μέσα στην απόγνωσή του τον πυροβόλησε δύο φορές και τον σκότωσε.

Ο Φάνης ζητά από τον Ορέστη να τον βοηθήσει να ρίξουν το πτώμα του στη θάλασσα και ο γιατρός του χωριού που τα έχει δει όλα, μη μπορώντας να σηκώσει αυτό το βάρος, αποκαλύπτει την αλήθεια στη Σοφία που καταρρέει.

Ο Ορέστης, ο Φάνης κι η Αλεξάνδρα προσπάθησαν να καλύψουν το μυστικό και τελικά το πτώμα του Χαράλαμπου βρέθηκε στον πάτο της θάλασσας. Όμως για λίγο, καθώς όπως είδαμε στις τελευταίες σκηνές του Maestro αναδύθηκε ξανά στην επιφάνεια.

Η Μαρία αγνοεί αυτό που έχει γίνει ενώ η Κλέλια χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν συνειδητοποιεί πως ο Ορέστης εγκατέλειψε το νησί με την σύζυγό του χωρίς καν να τη χαιρετήσει. Και όλα αυτά, έντυσε με έναν υπέροχο τρόπο η ξεχωριστή φωνή της Χαρούλας Αλεξίου.

Στον φόνο τώρα του Χαράλαμπου, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε την απόλυτη ανατροπή!

Οι πρωταγωνιστές πήραν αυτό που τους όρισε η μοίρα κι ο φόνος του Χαράλαμπου ανέτρεψε μια για πάντα τις ζωές όλων.

Ως πότε θα μείνει κρυφό το μυστικό και πως θα επηρεάσει τις ζωές των πρωταγωνιστών της σειράς από εδώ και πέρα; Οι απαντήσεις στον επόμενο κύκλο του Maestro.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών ήταν μοναδικές κι οι σκηνές στο τελευταίο επεισόδιο με τον τίτλο «Να μ’ αγαπάς» ήταν μία και μία.

Αυτή που σίγουρα ξεχώρισε ήταν μία από τις τελευταίες σκηνές με την Χαρούλα Αλεξίου να τραγουδά στο φεστιβάλ των Παξών και τη φωνή της να αντηχεί και να σε κάνει μέτοχο μίας μυσταγωγίας.

Αυτή μάλιστα, ήταν και η πρώτη φορά, μετά την απόφασή της να αποσυρθεί από το τραγούδι, που η Χαρούλα Αλεξίου στάθηκε πίσω από ένα μικρόφωνο και ερμήνευσε μοναδικά την «Προσευχή» κάνοντας τους πάντες να ανατριχιάσουν με τη φωνή της.

Η υπέροχη φωνή της ερμηνεύτριας συγκίνησε τους χρήστες του διαδικτύου.

Η Χαρούλα Αλεξίου έγινε πρώτο trend στο Twitter και τα tweets ήταν διθυραμβικά τόσο για τη συμμετοχή της στο Maestro, όσο και για την αξεπέραστη φωνή της που γέμισε τις ψυχές όσων παρακολουθούσαν τη σειρά.

Η Χαρούλα Αλεξίου είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις αποκαλύψεις της φετινής σεζόν.