Είναι πράγματι το διάστημα το τελευταίο σύνορο; Για τον Γουίλιαμ Σάτνερ όπως αποδεικνύεται όχι, καθώς ο 90χρονος ηθοποιός ταξίδεψε με τόλμη εκεί που δεν έχει πάει ποτέ άλλος συνομήλικός του.

Περίπου 56 χρόνια αφότου ο καπετάνιος Τζέιμς Τ. Κερκ εμφανίστηκε στις οθόνες μας στο αρχικό «Star Trek», ο Σάτνερ εκτοξεύτηκε (πριν ένα χρόνο περίπου) στην άκρη του διαστήματος με το New Shepard της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος για μια υποτροχιακή πτήση διάρκειας 10 λεπτών,  χαρακτηρίζοντας το ταξίδι του «την πιο βαθιά εμπειρία».

Γουίλιαμ Σάτνερ, ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει βρεθεί ποτέ στο διάστημα

Με αυτό του το ταξίδι, ο Σάτνερ έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει βρεθεί ποτέ στο διάστημα, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει λίγο νωρίτερα η 82χρονη Γουόλι Φανκ, η οποία ταξίδεψε στην πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση του New Shepard τον Ιούλιο του 2021. Η Φανκ, μάλιστα, ήταν μία από τις γυναίκες του Mercury 13 που είχαν προκριθεί για διαστημικές πτήσεις τη δεκαετία του 1960, αλλά δεν πέταξαν ποτέ.

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ σε αυτό το πρωτοποριακό του εγχείρημα συνοδευόταν από άλλους κατά την 11λεπτης διάρκειας πτήση, μεταξύ των οποίων η Audrey Powers, αντιπρόεδρος της Blue Origin για τις αποστολές και τις πτητικές λειτουργίες, και δύο ακόμη πελάτες επί πληρωμή, τους Glen de Vries και Chris Boshuizen.

Μάλιστα, ήταν ο ίδιο ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και της Blue Origin που οδήγησε το πλήρωμα στην εξέδρα εκτόξευσης πριν από την απογείωση του πυραύλου.

Ταξίδι στο διάστημα: Το νο1 στη bucket list του Σάτνερ

Γουίλιαμ Σάτνερ, ο γηραιότερος άνθρωπος που έχει βρεθεί ποτέ στο διάστημα

Ένας πρώην συμπρωταγωνιστής του διάσημου πρωταγωνιστή της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς, ο Adrian Zmed δήλωσε στο CNN ότι το ταξίδι στο διάστημα ήταν το «νούμερο ένα στοιχείο της bucket list» του Σάτνερ.

«Θα δω την απεραντοσύνη του διαστήματος και το εξαιρετικό θαύμα της Γης μας και πόσο εύθραυστη είναι σε σύγκριση με τις δυνάμεις που δρουν στο σύμπαν», δήλωσε ο Σάτνερ στο NBC μια εβδομάδα πριν το πολυπόθητο ταξίδι του, ενώ αναφέρθηκε στη διαστημική πτήση ως «περιπέτεια».