Στον ζοφερό κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος, ο «Σημαδεμένος» δεν είχε όμοιό του, τρομοκρατώντας το Σικάγο κατά τη δεκαετία της Ποτοαπαγόρευσης (1920) με τρόπους που δεν είχαν ξαναδεί οι ΗΠΑ.

Ο ίδιος δεν είχε εξάλλου καθένα πρόβλημα να διαφεύγει συνεχώς, μιας και το θωρακισμένο αμάξι του, μια ειδικά τροποποιημένη και αλεξίσφαιρη Κάντιλακ, έπιανε πάνω από 170 χλμ/ώρα, παρά τους 3,5 τόνους της!

Στο ιστορικό βίντεο του 1933 που διέσωσε το στούντιο British Pathé, ένας άντρας αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στο αμάξι των εκπλήξεων του Καπόνε που τόσο απλόχερα εξασφάλιζε τη διαφυγή του.

allacaaaooponensere1

Το Model 341A της Cadillac ήταν ένα σεντάν του 1928 που ο «νονός» είχε «πειράξει» καταλλήλως προσαρμόζοντάς του ακόμα και αστυνομική σειρήνα για να ξεγελά τους άλλους οδηγούς και να κάνουν στην μπάντα. Όσο για το θωρακισμένο τζάμι, απαιτούσε νέους μηχανισμούς στήριξης για να ανεβοκατεβαίνει, κι έτσι πυροδότησε όσο να πεις την τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα.

Και για να ξέρει αν οι δρόμοι ήταν καθαροί από αστυνόμους, ο Καπόνε παρακολουθούσε την αστυνομική συχνότητα με τον πρώτο αντίστοιχο «κοριό» της Ιστορίας που μπήκε ποτέ σε αυτοκίνητο…