Τόσο η ημέρα Τρίτη όσο και ο αριθμός 13 για κάποιους λόγους θεωρούνται γρουσούζικοι. Και μαζί κάνουν τον πιο… επικίνδυνο συνδυασμό. Ποια είναι όμως η ιστορία που κρύβεται από πίσω;
Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Τρίτη

Θεωρείται γρουσούζικη μέρα στην Ελλάδα και την Ισπανία. Στην χώρα μας στιγματίστηκε από την εποχή του Βυζαντίου. Δύο φορές αλώθηκε η Κωνσταντινούπολη και τις δύο ήταν ημέρα Τρίτη. Η πρώτη ήτα Τρίτη 13 Απριλίου του 1204 (από τους Σταυροφόρους) και η δεύτερη στις 29 Μάιου του 1453 (από τους Οθωμανούς).

13
Κατά την αρχαιότητα το 12 θεωρούταν ο τέλειος αριθμός. Δώδεκα οι ώρες της μέρας και 12 της νύχτας. Δώδεκα οι μήνες, τα ζώδια, οι άθλοι του Ηρακλή, 12 οι Θεοί του Ολύμπου. Με +1 (πηγαίνοντας δλδ στο 13) άρχιζε νέος κύκλος. Μία νέα αρχή, με άγνωστη έκβαση που δημιουργούσε ανησυχία. Τα ατυχή συμβάντα τα έριχναν στην αρχή του νέου κύκλου, του 13. Ο πατέρας του Αλέξανδρου, Φίλιππος, δολοφονήθηκε όταν πρόσθεσε ένα δικό του άγαλμα δίπλα σε εκείνα των 12 Θεών του Ολύμπου. Στον μυστικό δείπνο βρίσκονταν οι 12 μαθητές και ο Ιησούς ήταν ο 13ος. Υπολογίζοντας ως πρώτο (και όχι τελευταίο) τον Ιησού, τότε ο 13ος ήταν ο Ιούδας. Όλοι γνωρίζουμε τι έγινε μετά. Στο 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης γίνεται αναφορά στο θηρίο και τον Αντίχριστο. Η πιο κακότυχη κάρτα των Ταρώ, ο θάνατος, φέρει τον αριθμό 13.

Πηγή: ipanic.gr