Ο Τσακ Νόρις γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1940, είναι μάστερ των πολεμικών τεχνών και έγινε γνωστός μέσα από τις ταινίες δράσης, όπου πρωταγωνιστούσε. Πλέον, ο «σκληρός» ηθοποιός φαίνεται να έχει αποσυρθεί και να ψάχνει τη γαλήνη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μετά την υπηρεσία του στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου απέκτησε και το παρατσούκλι Τσακ, άρχισε να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες ως ερασιτέχνης και έφτασε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής καράτε μεσαίων βαρών, τίτλο που κέρδιζε επί έξι συνεχόμενα έτη, από το 1968 έως το 1974. Έχει ιδρύσει και δική του σχολή πολεμικών τεχνών, την Chun Kuk Do.

Ο Νόρις έγινε γνωστός για τις ταινίες δράσης, που έδειχναν την επιδεξιότητά του στις πολεμικές τέχνες. Είναι γνωστός για τις ταινίες «Delta Force», «Missing in Action» και εμφανίστηκε στο πλευρό του Μπρους Λι στο «The Way of the Dragon». Από το 1993 έως το 2001 πρωταγωνίστησε στην αστυνομική σειρά «Walker, Texas Ranger». Μπορεί να έγινε διάσημος στον κινηματογράφο τη δεκαετία του 1970, στις αρχές, όμως, του 2000 απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Ως αποτέλεσμα της εικόνας του «ανίκητου», που έβγαζε προς τα έξω, το 2005 ξεκίνησε ένα διαδικτυακό φαινόμενο γνωστό ως Chuck Norris facts, αποδίδοντας του, χάριν αστεϊσμού, διάφορα αβάσιμα ή ακόμα και αδύνατα κατορθώματα. Ήταν η εποχή που κυκλοφορούσαν αμέτρητα memes και αστεία για την απόκοσμη δύναμη και τη σωματική ικανότητα του ηθοποιού. Και παρότι αποχώρησε από τα φώτα της δημοσιότητας, σήμερα ζει μια ήρεμη ζωή στο πλευρό της αγαπημένης του συζύγου, Τζίνα Ο’κέλεϊ.

Ο λόγος που αποσύρθηκε

Το 2017, ο Νόρις και η σύζυγός του μήνυσαν πολλές φαρμακευτικές εταιρείες, ισχυριζόμενοι ότι η Τζίνα υπέφερε σωματικά και παραλίγο να πεθάνει ύστερα από ένεση κατά τη διάρκεια μιας μαγνητικής τομογραφίας.

«Όλη μου η ζωή επικεντρώνεται στο να την φροντίσω όσο καλύτερα μπορώ», είπε ο Νόρις στο CBS News κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης με τη σύζυγό του. «Ξέρεις, έπρεπε να εγκαταλείψω την καριέρα μου στον κινηματογράφο γι’ αυτό». 

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, το ζευγάρι αποκάλυψε ότι είχε ξοδέψει σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια σε θεραπείες, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας της. Έκτοτε, δεν έχει φύγει ούτε στιγμή από το πλευρό της αγαπημένης του.