Μία, θεωρητικά, απλή ερώτηση μαθηματικών, που δόθηκε σε μαθητές των ΗΠΑ, έκανε τους γονείς να ξύνουν το κεφάλι τους με απορία. Η μητέρα Tiesha Sanders από το Τέξας μοιράστηκε στο Facebook τη φωτογραφία μιας σελίδας από την εργασία μαθηματικών του μικρού παιδιού της με την οδηγία «Συμπληρώστε τους αριθμούς που λείπουν», αναφέρει το Kidspot.

Η κόρη της συμπλήρωσε τη στήλη «μονάδες» στον μεσαίο πίνακα με τον αριθμό επτά. Έτσι, όταν το τελευταίο μέρος της ερώτησης την προέτρεπε να γράψει πόσες «μονάδες» υπήρχαν, υπέθεσε ότι ήταν πάλι επτά.

«Αυτά είναι τα νέα μαθηματικά, που μας έβαλαν να διδάσκουμε»

Η Tiesha μπερδεύτηκε όταν η κόρη της απάντησε λανθασμένα στην ερώτηση και επικοινώνησε με τη δασκάλα για εξηγήσεις. «Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω πώς η Σάμερ έκανε λάθος στην άσκηση 3; Ο πατέρας της και εγώ εξετάζαμε τα λάθη της και θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», έγραψε κάτω από την άσκηση για το σπίτι.

Η δασκάλα απάντησε: «Γεια σας, αυτά είναι τα νέα μαθηματικά, που μας έχουν βάλει να διδάσκουμε», προτού σχεδιάσει ένα διάγραμμα της σωστής απάντησης.

«(σ.σ. Ο νέος τρόπος) είναι, για να μάθει (σ.σ. το παιδί) ότι το να έχεις δύο δεκάδες και επτά μονάδες είναι το ίδιο με 27 μονάδες».

Η Tiesha ανέφερε στην ανάρτηση ότι ήταν δασκάλα δημοτικού για έξι χρόνια και δεν είχε συναντήσει ποτέ πριν αυτό το στυλ ερώτησης.

Η ανάρτηση συγκέντρωσε περίπου 3.700 σχόλια. «Αυτό είναι χαζό», έγραψε κάποιος, ενώ κάποιος άλλος σημείωσε: «Αυτό θα με είχε τσαντίσει».

Άλλοι επισήμαναν την ελαττωματική δομή της ερώτησης, λέγοντας: «Αλλά αν έχουν το πεδίο που γράφει “δεκάδες” και “μονάδες” και μετά ζητούν μόνο τις “μονάδες”, πώς στο καλό είναι αυτό μαθηματικά;».

Κάποιος συμφώνησε, προσθέτοντας: «Η ερώτηση τους προετοιμάζει, για να αποτύχουν» και ένα άλλο άτομο πρότεινε ότι τα βέλη θα έπρεπε να αντικατασταθούν με το ίσον, για να δείξουν ότι όλα είχαν την ίδια αξία.